algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

Bauzá ha retallat 222 milions d'euros en Educació

Associacions de professors, estudiants i pares d'alumnes posen en marxa la campanya #PensaHi per instar la societat «a no oblidar els darrers quatre anys»

Les associacions de professors, estudiants i pares d'alumnes han donat a conèixer avui una campanya en què insten la societat a no oblidar que els darrers quatre anys «han estat terribles per a l'educació pública a les illes», per mor deles polítiques impulsades per José Ramón Bauzá.

«Les promeses electorals que ara tornem a escoltar, en boca de qui no ha fet res del que va prometre, estan buides i no mereixen cap credibilitat», assenyalen els promotors de la campanya, que són les associacions de directors de centres Adesma i ADIPMA, la d'inspectors Adide, l'Assemblea de Docents, les organitzacions d'estudiants Dadae i SEPC, l'agrupació d'associacions de pares Fapa-Coapa, i la Universitat de les Balears.

Segons informa Fapa en un comunicat, aquestes entitats difondran les seves crítiques emprant com emblema una mà amb el dit índex fermat amb una corda verda per demanar que ningú oblidi els conflictes i l'empitjorament de la qualitat de l'educació en la legislatura que acaba que ha provocat el Govern del PP.

Entre d'altres dades, posen de manifest que, en contra de la promesa de Bauzá d'augmentar els pressupostos educatius, els fons públics destinats a l'ensenyament han passat del 24,3% del pressupost el 2011 al 20% d'aquest any.

«Curiosament, la mínima assignació de la sèrie correspon a l'exercici del 2013, en un moment en què es necessitaven recursos extraordinaris a causa de la implantació obligatòria del tractament integrat de llengües (TIL)», incideixen.

Respecte al darrer any de la passada legislatura, els centres d'ensenyament compten amb gairebé 1100 professors menys, i les beques i ajuts han tingut aquesta legislatura una dotació total de 4,94 milions d'euros, davant els 8.860.000 de l'anterior mandat, destaquen els promotors de la campanya.

Sostenen que amb aquestes polítiques s'ha exclòs als alumnes més vulnerables i censuren particularment l'increment de l'abandonament escolar, que ha crescut en 2,4 punts percentuals i s'ha situat a les Balears, amb una taxa del 32,1%, al capdavant de les regions espanyoles, mentre que va començar la legislatura en el vuitè lloc.

Afegeixen també que en l'últim quadrienni s'ha produït un «increment insuportable de la conflictivitat en els centres educatius» i un «alarmant» deteriorament de les instal·lacions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per comson, fa mes de 8 anys

A Espanya es premia la incultura, així ningú els podrà acusar de prevaricar...

Valoració:10menosmas
Per boixus, fa mes de 8 anys

NI OBLIDAM, NI PERDONAM! ARRIBADA ÉS L'HORA DE FOTRE'LS-HO EN TOTA LA CARA!

Valoració:10menosmas
Per Quin dropo, fa mes de 8 anys

Com que el no en té, no vol que els altres en tenguin...

Valoració:9menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 8 anys

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui actuar com si el català fos inútil i innecessari en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són una burla cap a la llengua castellana ni tampoc cap als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (9-4-2015), continuen menyspreant el català i entre els quals hi ha aquells qui l'anomenen -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar una frase equivalent per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:10menosmas
Per albert, fa mes de 8 anys

Y menos mal que no nos gobierna desde Cataluña la coalición corrpta y xenófoba CIU-ERC que son los que más han recortado, Baleares afiortunadamente esta por debajo de la media.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente