algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
18°

Clam davant el Consolat de Mar en defensa dels canals en català

El president de l'OCB, Jaume Mateu, ha recordat al Govern que és «tècnicament possible» mantenir el K3/33 i el 3/24

Marc Ferrà

Quan eren les dotze en punt, al voltant de 1000 persones, moltes d'elles joves i nins acompanyats dels seus pares, ja s'havien congregat davant el Consolat de Mar per participar de l'acte de protesta per l'eliminació del Canal 33, el Súper 3 i el 3/24 de la graella de televisió a les Balears. Quan Jaume Mateu ha començat el seu discurs quan ja passaven gairebé vint minuts de les dotze, encara continuava arribant gent que se sumava a la concentració.

L'acte convocat per l'Obra Cultural Balear (OCB) sota el lema 'Per la lliure elecció de llengua. Volem veure 3/34, K3/33', ha resultat un èxit de participació. La ciutadania ha respost en massa a la crida –que ha estat molt important a les xarxes socials– i s'ha concentrat davant la seu de la Presidència del Govern de les Illes Balears.

En un ambient festiu i marcat per les cançons de sèries del canal infantil Súper 3, el president de l'OCB, Jaume Mateu, ha pronunciat un discurs emotiu, en el qual ha acusat directament el Govern de voler la nostra cultura «pobre, afeblida i socialment trencada».

Mateu ha recordat que el Govern Bauzà, des de l’octubre de l’any passat, «coneix la proposta de l’Obra Cultural Balear, tècnicament possible, de passar els dos canals d’IB3 als múltiplex insulars per no prescindir del K3/33 i del 3/24».

Molts polítics de l'oposició han volgut donar suport a la concentració. Així, s'ha pogut veure Alberto Jarabo (Podem), Antoni Noguera, David Abril i Miquel Àngel Mas (MÉS), Josep Melià i Antoni Fuster (El PI), Bel Oliver, Susanna Moll i Cosme Bonet (PSIB) i Manel Carmona (Esquerra Unida), entre d'altres.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Tofol, fa mes de 6 anys

Arruix..!! de Ca nostra mallorquins renegats, traïdors ,
a MALLORCA en Bon Mallorquí ..!!

Catalá a Catalunya.. Barco ..!!

Valoració:0menosmas
Per L'amo del cafè, fa mes de 6 anys

Ahir vaig vrure al Canal 4 una entrevista a Biel Barceló.i vaig sentir vergonya de l' entrevistador!. És que no just mirava de fer caure a l' entrevistat, que forma part de la feina periodística, sinó que ficava per enmig les seves idees peperes, defensava a en Bauzà, s' expressava malament i va amollar un parell de paraules mal-sonants i poc adients. Enhorabona Biel , perque no tan sols vares contestar bé, sinó que no t' aixecares i el deixares tirat con haguéssim fet molts. I el Cansl 4 que també compta amb bons professional haurien d' anar alerta a donar una feina
tan important a aquest fulano.

Valoració:20menosmas
Per Mens sana in corpore sano, fa mes de 6 anys

Aquests que llegeixen Balears i vomiten la ràbia, Ep, en espanyol!, com poden ser tan massoquistes? Anar a un diari en català i llegir els comentaris nombrosos a favor de la llengua i no poder consentir-ho... Per què ho fan? Per espiar? Per no anar a una sessió de sado? Per intentar, pobres, sense cap èxit, contrarestar? A mi no se m´acud llegir l´ABC.

Valoració:13menosmas
Per Segur que sí, fa mes de 6 anys

Albert, parles per tu, no?

Valoració:1menosmas
Per I doncs, fa mes de 6 anys

Tanmateix continuam mirant aquests canals, TV3 ha pujat la audiència amb els balears i molts, hem borrat la PP3 del nostro televisor sensr qur representi cap sacrifici. Ja veuràn els bauza's boys, quan mirin els audimetres lo bé eque ls anirá si no ténen anuncis.

Valoració:16menosmas
Per Desapareixereu de la faç de la terra, fa mes de 6 anys

I es diuen demòcrates? Es poden veure canals asquerosos de telebasura i no televisions públiques perquè a ells no els agrada que algú escolti en català?
Tanmateix això canviarà enviant a porgar fum la gent incompetent, dolenta, malintencionada i lladre. Sí,roben a tothom el que és de tots.
Tanmateix, la llengua la duim incorporada. Ens haurien d´enviar als forns crematoris, com va fer en Hitler, per fer-la desaparèixer. No els deu faltar ganes!
Fins a les pròximes eleccions!

Valoració:20menosmas
Per Recordau, fa mes de 6 anys

Donar energía amb el teu vot a qui, mes prest que tard t´atacará és, i perdonau-me, de beneits.

Valoració:15menosmas
Per EIVISSENC, fa mes de 6 anys

Que puc dir dels fatxes PPeros. En el Segle XXI es molt fàcil, Internet o un SmartTV es poden veure tots els canals de TV3: 33, super, 3/24 i sport3(que ja ens l'havien eliminat.

Valoració:9menosmas
Per jvc, fa mes de 6 anys

Los fachorros catalufos están que trinan porque les quitan la caja tonta catalufa.,....jajajajajajajaja

Valoració:0menosmas
Per Estim Mallorca, voto partits d'aquí, fa mes de 6 anys

"El règim norcoreà prohiveix la recepció de la BBC i CNN. El nacionalisme espanyol prohiveix el canal 33 i 3/24"

"no ha estat el govern de Maduro que clausura els canals catalans, sinó el govern de Bauzá, el defensor de la llibertat d'elecció. Ara, amigues i amics, podreu elegir entre IB3 i 13TV: vet aquí una metàfora de seva idea de llibertat."

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris