muy nuboso
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
22°

Bauzá és líder pitjor valorat pels seus votants

Un 25% dels electors conservadors suspenen el cap de llista de la formació

José Ramón Bauzá és el líder polític més mal valorat pel conjunt de la població mallorquina, un fet particularment rellevant si es té en compte que, fins ara, el Partit Popular ha estat un partit amb una àmplia base electoral (46% vots el 2011).

Bauzá és, a més, el líder polític més mal valorat entre els seus electors. En aquest sentit, el 24,8% dels potencials electors del PP el suspenen. En canvi, la resta de líders obtenen unes bones valoracions entre els seus votants.

Cal recordar que unes valoracions tan baixes del líder penalitzen molt la imatge mateixa del conjunt de la marca electoral. Aquest fenomen s’aguditza especialment en els trams finals de la campanya electoral, quan el factor humà/personal i de confiança del líder polític és tant o més determinant que els valors ideològics associats al partit polític.

En la situació contrària es troba Biel Barceló, líder de MÉS: és el més valorat pel conjunt de la població, i és el més ben valorat entre els seus potencials electors.

Les dades són fruit d’una enquesta a la qual ha tingut accés dBalears i Ona Mediterrània, i que realitzà l’empresa Regio Plus ara fa tres mesos (desembre 2014).

L’enquesta es va fer telefònicament a 1.220 persones més grans de 18 anys, empadronades a Mallorca. Té un marge d’error global del 3% i es realitzà sota els controls de qualitat d’ESOMAR i ADM.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Amadísdegaula, fa mes de 8 anys

No vaig ni tan sols a la seva farmàcia. L´evito per consequent.

Valoració:11menosmas
Per joan LluÍs, fa mes de 8 anys

Una gran notícia que el líder millor valorat sigui una persona sense dependència de Madrid, i el pitjor, un directament Madrileny.

Valoració:17menosmas
Per El Bombero Torero, fa mes de 8 anys

Pobre Joserra!! Ningù el vol,mès que es bombero que el posa cada vespre mirant cap a Cuenca.

Valoració:12menosmas
Per Pau, fa mes de 8 anys

El titular de la notícia hauria de ser "Biel Barceló, el líder millor valorat..."

Valoració:21menosmas
Per Tot arriba... no desespereu, fa mes de 8 anys

Idò que pensi que quan el facin botar de la cadira, dins poc temps, tot el que hi afegeixi fins llavors, com el tancament dels canals catalans, que un dia o altre tornaran a obrir, ajudarà a desqualificar-lo encara més...
Però si se´n vol anar a la Península com ha hagut de fer en Matas, ja pot posar un cartell de "se vende"a la farmàcia.
Un dubte: El voldran els espanyols? Perquè Roma no paga traidores...
Que es vagi fent a la idea de comprar un bitllet d´anada i no tornada per una aeronau .

Valoració:17menosmas
Per Que li arribi a les orelles..., fa mes de 8 anys

Adéu, adéu, adéu... Bauzá adéu, adéu adéu Bauzá...

Valoració:15menosmas
Per arg, fa mes de 8 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:11menosmas
Per Pep, fa mes de 8 anys

.cat .cat .cat. Res més a dir.

Valoració:-19menosmas
Per Mossèn Al Cova, fa mes de 8 anys

José Ramón Bauzá és mediòcre, arrogant, xulet mierdalenyo i se pensa ser més viu que els altres.

Valoració:24menosmas
Per Ens tornarem a veure., fa mes de 8 anys

I de molts de ciutadans és la persona considerada més poc persona. Si ell va al cel, nosaltres voldrem anar a l´infern. Però crec que serà al revés.

Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente