algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
12°

Les vendes del comerç tèxtil baixen a Mallorca

9189
Les vendes del comerç tèxtil a Mallorca han davallat tot i registrar-se el millor febrer des de la crisi econòmica. | Arxiu

Les vendes del comerç tèxtil a Mallorca han davallat tot i registrar-se el millor febrer des de la crisi econòmica. Així ho assegura la patronal Pimeco que destaca la millora de les dades respecte el comerç a Palma.

Segons el darrer informe de la Patronal el ram del calçat, la moda i els complements es va situar durant el febrer d'enguany en una nota global de 4,4 sobre 10. Segons les dades aquesta nota representa el millor febrer dels darrers sis anys.

La Patronal, amb tot, ha destacat que tot i la millora interanual el febrer ha obtingut la pitjor valoració des d'octubre de 2014 (4,3), fet que suposa un descens de 5 dècimes enfront del promig anual (4,9).

En comparació amb el mes de gener, un 68% dels comerciants han vist descendir les seves vendes durant el febrer, mentre que el 24% ha mantingut el seu volum de negoci i un 8% ha aconseguit augmentar la seva facturació.

La patronal també ha destacat que un 25% dels comerciants han millorat el seu volum de vendes interanuals, un 42 ha venut el mateix i un 33% ha venut menys que durant l'any anterior. Les dades, segons la patronal, evidencien el millor comportament del comerç ubicat a Palma, ja que les vendes han caigut un 26%, enfront del 40% de comerciants de la resta de l'illa.

Evolució irregular
La Patronal, en aquest sentit, ha destacat que xifres demostren una “evolució irregular” del comerç tèxtil de l'illa que, tot i mostrar signes de recuperació, “continua molt afectat per la menor disposició de les rendes de les famílies i per una disminuïda exposició de la despesa”.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.