algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Mor Sebastià Gamundí, arquitecte de la Seu

8494
Sebastià Gamundí, qui va ser arquitecte de la Catedral de Palma durant 41 anys, | UH

Sebastià Gamundí, qui va ser arquitecte de la Catedral de Palma durant 41 anys, va morir la nit de divendres a dissabte als 84 anys. L'arquitecte era artífex de nombroses restauracions, no només de la Seu sinó d'altres emblemàtics edificis de Palma i de la Part Forana. El funeral serà el pròxim dimecres a le 20:00 hores. El tanatori serà aquest dilluns de 10 a 14:00 hores en Son Valetí. 

L'arquitecta va liderar entre altres projectes de restauració, les obres de les esglésies de l'Arenal, Santa Ponça o Magaluf. També va coordinar la restauració del oratoris de Gràcia, Sant Blai o del monestir de Lluc.

Gamundí va néixer a Llucmajor l'any 1930 i es va doctorar a l'Escola d'Arquitectura de Barcelona l'any 1966. La rehabilitació del Patrimoni era una de les seves especialitats, fet pel qual va ser premiat pel Patronat de l'Habitatge l'any 1988. L'any 2001 va rebre l'Espigolera de Plata de Llucmajor, el seu poble natal, i el 2010 va ser distingit pel Vaticà amb la creu pro Eclessia et Pontifice com a reconeixement a la seva tasca com arquitecte diocesà de la Seu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.