Tres mesos més 'd'incògnita' per saber si es continuarà veient el 3/24 i el 33-Súper3 a les Illes
Tres mesos més 'd'incògnita' per saber si es continurà veinet el 3/24 i el 33-Súper3 a les Illes. El director general d'Innovació i Desenvolupament Tecnològic, Antonio Mateos, ha anunciat que l'adaptació de la TDT es prorrogarà tres mesos, ja que es dóna un marge per a les instal·lacions que encara no estan adaptades per manca de material i de mà d'obra.
Així ho ha avançat durant una reunió del Fòrum per Dividend Digital de la TDT a les Illes Balears, amb instal·ladors, administradors de finques, enginyers de telecomunicacions, operadors i associacions de consumidors.
La reordenació dels canals de TDT es prorroga així fins al 31 de març. Antonio Mateos ha remarcat que durant els últims mesos el Govern ha estat en contacte permanent amb la Secretaria d'Estat per sol·licitar aquesta pròrroga.
El nou termini fixat pel Ministeri «dóna un marge perquè les instal·lacions que encara no estan adaptades per manca de material i de mà d'obra estiguin realitzades» ha recalcat Antonio Mateos, que ha afegit que en una reunió mantinguda la setmana passada amb fabricants de material «vam veure que era molt difícil arribar a 31 de desembre amb totes les comunitats adaptades» i ha xifrat en un 50% les que ja havien resintonitzat les seves antenes «per falta d'instal·ladors i perquè no hi ha material».
Durant aquests tres mesos de pròrroga el Govern continuarà treballant amb Abertis, l'operador de telecomunicacions encarregat del canvi freqüencial, i Multimèdia perquè els repetidors cobreixin completament totes les illes.
El director general d'Innovació i Desenvolupament Tecnològic ha incidit que «Alfàbia, que cobreix el 90% de les Illes, ja ha fet el canvi de freqüència, es podria fer ja l'apagada perfectament».
La pròrroga, que serà aprovada avui pel Consell de Ministres, fixa l'1 d'abril com a data per a l'alliberament del dividend digital, procés que consisteix en la reordenació d'alguns canals de TDT per complir el mandat de la Comissió Europea que obliga els Estats membres a alliberar freqüències radioelèctriques per tal que puguin ser utilitzades pels operadors de tecnologia mòbil.
Durant aquest alliberament, els centres emissors canvien la freqüència d'emissió d'alguns canals, així que els usuaris han de resintonitzar el seu televisor per poder veure la mateixa programació.
Les comunitats de propietaris que tenen antena col·lectiva s'han de posar en contacte amb un instal·lador de telecomunicacions registrat perquè es facin les adaptacions necessàries en les instal·lacions de l'edifici que amplifiquen la recepció dels canals per a tota la comunitat de veïns i, posteriorment, resintonitzar els televisors.
Els usuaris que fan servir tecnologia SAT-TDT no es veuran afectats per aquest procés en cap cas.
Durant el procés d'alliberament pot haver-hi emissions simultànies en diferents zones del territori, és a dir, un mateix programa es pot veure mitjançant dues freqüències diferents. Aquesta simultaneïtat de programació s'anomena simulcast, i les dues freqüències corresponen a l'antiga, ia la nova.
La finalitat del simulcast és la de donar temps als ciutadans per poder adaptar-se als nous canals i no tenir talls de servei durant aquest procés.
També a Illes Balears
- El 78,5 % de les famílies de les Illes Balears varen triar el català com a llengua a l'escola
- Un vídeo del Govern sobre l'ús responsable de l'aigua rep una allau de crítiques: «S'ha de tenir un bon fetge...»
- Reclamen el desallotjament de dos edificis històrics de Palma, ocupats pel Ministeri de Defensa i per la família reial espanyola
- Un grup de joves menorquins responen a les provocacions espanyolistes durant l'acte de Ses Avellanes de les festes de Sant Joan
- L'Ajuntament de Palma demana la destitució immediata del regidor de Mobilitat
8 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Jo fins ara he estat molt tolerant amb tothom, però ja he arribat al punt de tolerància zero davant dels catalanòfobs. I sé que n'hi ha als nostres pobles i ciutats, són minoria, però n'hi ha. D'aquests que nosaltres o els nostres pares van rebre, hi fan el cafè, hi han fet feina, compren a les seves botigues, ens contractam per fer-nos serveis... n'hi ha alguns que ODIEN tot allò que no és castellà i és dins del que els varen explicar que era el SEU país. Per aquesta gent, davant d'aquestes agressions que no aturen, sa meua moratòria HA FINIT. Tolerància zero davant la catalanofòbia! Ja s'ha acabat, no me'n call una. No hi haurà res que es faci entre gent de seny i de bé on hi pugui haver un catalanòfob, i caldrà que tothom accepti que el CATALÀ és la llengua autòctona d'aquestes illes si no vol ser tractat com un maleït ocupant. Vénguin d'on vénguin, hagin nascut a fora o siguin ja fills d'immigrants, tenguin ses llengües maternes que tenguin: acceptin i respectin la nostra llengua o no seran respectats.
Es un sinvivir...
Dels 40 canals de televisió (alguns repetits) que han quedat després de l'adaptació de l'antena comunitaria només TV3 és integrament català. El 3/24 i el Canal 33 han desaparegut quan s'ha reiniciat la connexió automàtica, en canvi els canals dels timadors, dels horoscops i llegidors de cartes no n'ha desaparegut ni un. És a dir que es potencia el frau, i ho fa un govern que és el més fraudulent dels que han governat Espanya.
TV3, des dels seus inicis ha set capdavantera en tècnica informativa. Recolzant-la ho seguirà sent i tots en gaudirem. Ho han tengut fàcil quan moltes altres han apostat pels reality d´insults i estirades de cabells. TV3, sa nostra referència !
No se si podré aguantar la espera!!! Dios mio dame fuerzas.
Compatriotes: Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia. *S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són una burla cap a la llengua castellana ni tampoc cap als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (19-12-2014), continuen menyspreant el català anomenant-lo -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental). **Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar una fórmula equivalent per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.
No podré ni dormir
Menos TV3 y más libros es lo que os hace falta, pancas!