cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
17°

Marí i tres regidors d'Eivissa obeeixen Bauzá i dimiteixen

Pilar Marí ha anunciat aquest dilluns la seva dimissió com a batlessa de l'Ajuntament d'Eivissa. Així mateix, han renunciat als seus càrrecs els edils Rai Prats, Juan Mayans i Alejandro Marí.

A més, tots quatre han deixat també les seves actes de regidor, després que la passada setmana el president del Govern i del PP illenc, José Ramón Bauzá, afirmàs que en forçaria la renúncia per no haver estat «a l'altura de les circumstàncies».

La sessió s'ha caracteritzat per una clara tensió i l'encreuament de retrets de qui va ser batlessa de la capital pitiüsa entre 2011 i 2013, Marienna Sánchez-Jáuregui, contra els seus excompanys de govern que avui han dimitit.

D'aquesta forma, Sánchez-Jáuregui, que va perdre en 2013 la confiança dels seus propis regidors i va ser forçada a abandonar el PP, ha aprofitat per rescabalar-se i llançar un atac contra Marí.

"Desmesurada ambició"
«La seva terrible i desmesurada ambició la va dur a signar la meva dimissió, però el temps ha demostrat la seva ineptitud i incapacitat, excepte per conspirar. Sent vergonya de la seva moralitat i la seva poca qualitat humana», ha afirmat.

Sánchez-Jáuregui també ha atacat amb duresa el regidor Ignacio Rodrigo, a qui ha qualificat de «mala persona» i de qui ha dit que «no pot deixar de ser dolent perquè, com l'alacrà, forma part de la seva naturalesa».

Uns atacs que han estat contestats per Pilar Marí, qui ha defensat la seva honorabilitat i la decisió d'abandonar el seu càrrec de forma voluntària, i l'ha contraposat a l'actitud que va mantenir Sánchez-Jáuregui fa un any.

«Jo me'n vaig perquè existeixen amenaces de publicar 'whatsapps' privats meus, he estat víctima d'una maniobra indigna», ha dit Marí.

I ha insistit: «Me'n vaig i renunci a la meva acta de regidor perquè venguin uns altres a treballar i treure això endavant, mentre que vostè va retenir l'acta de regidor i s'ha dedicat a boicotejar tota acció de govern», ha remarcat.

Factures
Marí ha recordat que la dimissió de Sánchez-Jáuregui de fa un any no es va deure a cap «conspiració» sinó al fet que «va signar unes factures sense cap informe econòmic que ho avalés», i que si està imputada per aquest cas ha estat perquè Fiscalia va obrir un informe d'ofici i no perquè els seus *excompañeros de partit l'havien denunciat.

Per la seva banda, el regidor Rodrigo ha comminat Sánchez-Jáuregui a dur-lo als tribunals si creu que es va manipular algun document per a tomar-la de la batlia. «Ens veurem davant el jutge», li ha dit.

Tant Marí com Rodrigo han criticat la publicació dels seus missatges telefònics privats als mitjans d'Eivissa, i el seu ús com a arma política per provocar la seva dimissió.

«L'ús esbiaixat, tret de context i tergiversat d'uns missatges privats, obtinguts de manera il·lícita i amb objectius polítics, és una cosa denunciable», ha dit Marí, qui ha anunciat que es planteja fer arribar aquest tema davant els tribunals.

Deure i responsabilitat
Marí també ha parlat del seu cas després de la sessió consistorial, i ha destacat que «no em sent alliberada, perquè crec que he fet el que calia».

«Nosaltres dimitim per responsabilitat, perquè la situació havia arribat a certs límits i caldrà demostrar moltes coses i la dimissió és perquè es pugui seguir treballant a l'Ajuntament i perquè no afecti als ciutadans», ha dit Marí, en referència als moviments interns que propiciaren aquesta situació.

La ja exbatlessa ha lamentat en relació a això que «el que sí que afecta a la ciutadania és que es publiquin coses que no haurien de ser publicades, manipulades i fora de lloc».

Així, Marí ha recordat que «vam posar els nostres càrrecs a la disposició del partit» i no ha volgut confirmar si continuarà o no en el PP. «És una cosa que he de pensar perquè sempre he estat del partit i ho he de valorar», ha insistit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Somera Rossa, fa mes de 9 anys

"Me'n vaig i renunci a la meva acta de regidor perquè venguin uns altres a treballar i treure això endavant". Jo em pensava que el kefe els havia obligat a dimitir. I sí que és veritat el PP funciona com l'exèrcit. Crec que el farmacèutic va equivocar la professió. L'havien d'haver fet capità general.

Valoració:8menosmas
Per Ropit, fa mes de 9 anys

El PP no funciona com un Partit Polític, si no com un exèrcit: Obediència cega, disciplina irraonable, i els seus membres sense criteri personal.
¡Fiiir...mes!

Valoració:12menosmas
Per Cucut, fa mes de 9 anys

"La voz de su amo"

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente