cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 26°
27°

L'IEC crea un nou espai web de correcció lingüística

'Criteria', nova plataforma web de l'IEC, inclou diferents eines per a la correcció i traducció de textos en català,

IEC

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) acaba d'habilitar un nou espai web de correcció lingüística. La plataforma, anomenada Criteria, inclou diferents eines per a la correcció i traducció de textos. També s'hi troben indicacions lingüístiques per els usos de majúscules i minúscules o la traducció de noms propis a altres llengües.

La institució assegura que el seu objectiu és que la lectura dels documents que es troben a la web serveixin “per a ajudar a homogeneïtzar i a millorar els textos de caire formal que hom redacta o edita”. En aquest sentit, inclou des de documents sobre redacció i disposició general de textos, fins a enllaços de consulta i activitats formatives.

El portal també inclou els criteris per a la redacció i correcció de pàgines web, criteris ortotipogràfics generals o qüestions de lèxic i onomàstica. S'hi poden trobar, a més, criteris per utilitzar cites bibliogràfiques i publicacions relacionades amb l'edició de textos.

Aportació dels usuaris
L'IEC, finalment, vol “enriquir” l'espai amb noves incorporacions i es mostra obert a “suggeriments, esmenes i ampliacions” dels usuaris. “Esperem, doncs, prestar un servei útil a la comunitat catalanoparlant”, afirma la institució. Els interessats a utilitzar aquesta nova eina ho podeu fer a través de la web http://criteria.espais.iec.cat/

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per O donca, fa mes de 8 anys

A jo m´anirà molt bé tant per la meva feina com pels meus escrits personals, perque malgrat hagi estudiat Català, el Castellà ho envaix tot i no deixa practicar la nostra llengüa com per arribar a escriure bé.

Valoració:8menosmas
Per No hablamos catalan, fa mes de 8 anys

Compatriotas:

Que los fascistas pancatalanistas
no nos impongan el catalán
estándar subvencionado por el partido corrupto de los Pujol.

Que les quede claro: No hablamos
catalán!,


La Pllataforma No Charrem
Catalá ba naixe a Fraga l’11 de
chuñ de 2008. Está conformada
per entidáts, tan polítiques
coma de diberses tendencies
moderades coma no polítiques
que tenen tamé coma obetibo
defendre la cultura, lo
patrimoni y les llengües de cada
Comunidat Autónoma
(aragonés, balenciá, catalá,
aranés y balear) de l’antigua
Corona d’Aragó, a l’igual que la
llengua que les bincule, lo
catellá u español, rechazán
totalmén l’imperialismo nascut
a través del concepto de Paísos
Cataláns que pretén formá un
territori de parla estándar
catalana y que actualmen
promocionen intentán formá
partíts politics pancatalanistes
de diversa tendencia política
inclluída la extrema dreta. Lo
mobimén e tamé conegut coma
Pancatalanismo, un mobimén
que trate de rescriure la historia
de la Corona d’Aragó.

Valoració:-3menosmas
Per uajorno, fa mes de 8 anys

Gràcies IEC! Estic orgullossíssim de la meva institució acadèmica en materia lingüística. Els esforços que l'IEC dedica a oferir a tots els catalanoparlants de les Illes, el País Valencià, el Principat, Andorra, etc uns serveis lingüístics moderns i útils que ens ajudin a millorar el nostre nivell lingüístic, a dignificar la nostra llengua i a fer-la apta tant per al llenguatge diari i col·loquial com per al culte, formal, literari, científic i especialitzat, són per a estar-ne i per molt d'agrair.

No com les casposes Reales Academias forasteres aqueixes que no serveixen per res i que es mantenen gràcies a l'expoliació dels territoris de parla catalana per a major glòria de Castella. I a sobre, a la fi, no serveixen ni perquè els foraster sigui una llengua important en els organismes ni en les empreses internacionals. Quantes vegades us heu trobat que alhora de fer una comanda o llegir les instruccions per fer anar un aparell comprat les instruccions eren fins i tot en suahili abans que no en foraster.

PS: a qui li piqui, que s'arrasqui, en 3, 2, 1...

Valoració:14menosmas
Per Aquí en català!, fa mes de 8 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (28-7-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:25menosmas
Per Joan, fa mes de 8 anys

Barco per. Tot es pancatalanisme !!!!

Valoració:-16menosmas
Per oleguer, fa mes de 8 anys

y que carajo nos importa a nosotros las noticias de cataluña. Tened un poco de dignidad y dejad de arrastraros!!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente