algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Els joves socialistes demanen regalar igualtat

2782
Les Joventuts Socialistes de les Illes Balears han llançat aquest Nadal la campanya #JugaAmbIgualtat, que té per objectiu alerta de l'assumpció de rols discriminadors a través de les joguines.

Les Joventuts Socialistes de les Illes Balears han llançat aquest Nadal la campanya #JugaAmbIgualtat, que té per objectiu alertar de l'assumpció de rols discriminadors a través de les joguines. Segons els joves socialistes la distinció de jocs per gènere fa que “es mantinguin certs valors i actituds sexistes presents en la nostra societat, que impedeixen avançar cap a una societat en igualtat de drets per a tots i totes”.

Juli Dalmau, Secretari General de les JSIB, considera que “és important apostar per un canvi en el joc que permeti un avanç de valors en la societat actual i en la futura”. “Creiem necessari que les juguetes no marquin rols de gènere, especialment masclistes, apostant per la igualtat”, afirma.

Segons Dalmau “a través de les joguines els infants aprenen a interaccionar amb la societat, adquireixen rols, actituds, valors i hàbits que, tot i la seva curta edat, segurament marcaran la seva vida adulta”. “Això no vol dir que els nins hagin de jugar amb pepes i les nines amb tractors, sinó eliminar la dualitat de les juguetes permetent que els infants tinguin la llibertat de jugar amb qualsevol joguina sense la imposició de triar una o altra només per un simple motiu de gènere”, afirma.

Rompre estereotips
Així, segons els joves socialistes, #JugaAmbIgualtat es llança amb la intenció de “fomentar que es rompin els estereotips sexistes”, aprofitant que durant el Nadal és quan els infants reben més regals. Finalment, insisteixen en què es tracta de tenir seny a l'hora d'elegir els regals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.