cielo claro
  • Màx: 19.9°
  • Mín: 9.02°
19°

La UIB i Creu Roja signen un conveni per a la creació d’horts ecosocials

2641
La iniciativa promou la conversió d’espais urbans en horts ecològics i la gestió d’aquest per part d’usuaris de l’entitat. | Arxiu

La Creu Roja i la Universitat de les Illes Balears (UIB) han signat un conveni de col·laboració per al desenvolupament del projecte “Sembrant Salut. Horts ecològics per al benestar de les persones”. L'acord, signat per Miquel Alenyà, president de la institució social, i Llorenç Huguet, rector de la UIB, inclou la cessió de 7 parcel·les situades e el campus de Palma.

La iniciativa promou la conversió d’espais urbans en horts ecològics i la gestió d’aquest per part d’usuaris de l’entitat, principalment gent gran i persones en risc d’exclusió social. Els participants rebran prèviament formació i assessorament per part de Creu Roja en matèria d’agricultura ecològica amb l’objectiu d’obtenir productes per l’autoconsum, a la vegada que es fomentarà la integració social entre els usuaris, es promourà la seva salut física i emocional, així com la socialització o la participació.

El projecte que s’inicià el 2009 a l’assemblea de la Creu Roja Manacor, i que amb els anys, s’ha implantat també al municipi d'Es Mercadal, al Centre d’Inserció Social de Mallorca, al Parc de Sa Riera de Palma i a la Biogranja La Real, espera consolidar-se amb la firma d’aquest conveni. Tal com apunta Alenyà “la col·laboració de la UIB donarà un impuls molt significatiu al projecte i ens permetrà arribar a encara més persones, contribuint especialment a assolir l’objectiu de fomentar la inclusió social”.

Formació i voluntariat
Paral·lelament s’ha signat un conveni marc entre Creu Roja i la UIB amb l’objectiu de desenvolupar, més enllà del projecte “Sembrant Salut”, altres iniciatives i experiències en matèries de voluntariat, accions formatives, campanyes de sensibilització, pràctiques acadèmiques i col·laboracions en activitats de recerca social, entre d’altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.