algo de nubes
  • Màx: 18.01°
  • Mín: 13.93°
18°

El GOB celebra els seus 40 anys de lluita pel territori

Cadena humana de Sa Ràpita a Es tren en contra de la construcció d'un hotel en aquesta zona, el passat 29 d'abril de 2012. | T. AYUGA

El Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) celebra aquests dies els seus 40 anys de lluita per la conservació del territori.

A finals de l’any 1973, un grup d’aficionats a l’ornitologia, que havien coincidit en un recompte de voltors, decidiren crear una associació per a l’estudi i conservació de les aus. Així, el dia 1 de desembre 6 d’ells signaven l’acta fundacional del “Grupo de Ornitologia Balear”. Difícilment podien imaginar la transcendència que tindria la seva iniciativa al llarg dels següents 40 anys.

La transformació de l’entitat ornitològica en entitat ecologista va ser una evolució ràpida i natural, davant el procés accelerat de destrucció del medi i l’amenaça a alguns dels espais naturals més emblemàtics de Mallorca. Al cap de pocs anys, el Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa s’estenia a les altres illes, creant-se una estructura de seccions insulars amb un alt grau d’autonomia d’actuació.

Han estat 40 anys plens d’història, de batalles guanyades i perdudes, però sobre tot d’esforç de moltíssimes persones que amb la seva il·lusió, suport i dedicació desinteressada han jugat un pes important en els esdeveniments que han condicionat el medi natural de les Illes al llarg de 4 dècades. A totes elles els estarem sempre agraïts, i confiam que el suport dels socis i simpatitzants segueixi essent el poderós motor que ens impulsi per encarar el futur.

Per a celebrar l’efemèride, entre altres coses han organitzat un senzill acte el proper dia 18 de desembre a les 20.30 al Teatre Mar i Terra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Orgullosa de ser del GOB, fa mes de 10 anys

Molts d´anys GOB, i que siguin per molts d´anys més: Tots els que fàssin falta, fíns que tothom hagi près consciència de que la major riquesa que tenim, és el nostre entorn natural.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente