algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Descobreixen sis tombes del període islàmic a la carretera d'Alaior

Imatge d'arxiu de la carretera d'Alaior.

Els treballs d'ampliació de la carretera de Torralba al terme municipal d'Alaior han tret a la llum sis tombes del període islàmic a Menorca, segons ha confirmat el Departament de Cultura del Consell de Menorca que està investigant la troballa.

Segons han detallat, es tracta de sis cossos sense aixovar, enterrats en paral·lel i orientats tots en direcció sud-est, motiu pel qual les arqueòlogues que s'encarreguen de la investigació, Montserrat Vivó i Elena Sintes, creuen que pertanyen a l'època de dominació musulmana de l'illa, entre els anys 903 i 1287.

Els cossos pertanyen, segons un primer estudi, a quatre homes adults, una dona i un jove.

Les tombes van aparèixer al costat de l'assentament talaiòtic de So na Caçana. Segons Sintes «era habitual que els poblats prehistòrics encara s'utilitzaran com a habitatges en aquesta època».

El Consell de Menorca ja preveia la possibilitat que es produís alguna troballa, ja que, a causa de l'ús que es donava als assentaments prehistòrics, existien sospites que podrien aparèixer restes humanes.

Per aquest motiu quan es va començar a excavar per ampliar la carretera prop de So na Caçana i van sorgir els primers indicis de tombes, ja hi havia un equip d'especialistes en arqueologia.

A més se sospita que podrien aparèixer més cossos enterrats a banda i banda dels sis que ja s'han trobat. Però a un costat està l'asfalt de la carretera col·locat des de fa dècades i l'altre pertany a una finca privada pel que s'hauria d'arribar a un acord amb els propietaris abans de començar qualsevol treball de recerca allà.

Per ara les arqueòlogues s'han limitat a senyalitzar la zona d'enterraments i demanar una excavació completa del jaciment. S'espera que els permisos legals arribin la setmana que ve.

A la qüestió burocràtica cal afegir la dificultat de la climatologia, perquè per poder dur a terme qualsevol estudi cal que no plogui.

Al principi les restes humanes que es rescatin es portaran al Museu de Menorca per al seu estudi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.