muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Les Fonts Ufanes brollen per primer pic aquesta tardor

Mallorca i Menorca, romanen en alerta taronja per fenòmens costaners adversos

Una setmana d'intenses plogudes han causat diversos problemes a la xarxa viària illenca. El temporal de pluja, vent, fred i mala mar encara estarà instal·lat uns dies més a l'Arxipèlag. | dBalears (Youtube)

Les intenses plogudes dels darrers dies han fet que aquest matí brollessin les Fonts Ufanes per primer pic aquesta tardor, i es preveu que, en cas que continuïn les pluges, tal com indiquen les previsions meteorològiques, ho facin durant diversos dies.

Les fonts havien brollat per darrer cop el 29 d’abril de 2013 i aquesta serà la sisena ocasió en el que va d’any. Recordem que les Fonts Ufanes són a la finca pública de Gabellí Petit, a Campanet, i es poden visitar qualsevol dia de l’any entre les 10 i les 17 hores. Per arribar a les fonts s’ha de caminar uns 15-20 minuts des de la barrera de l’entrada.

Risc a la mar
El llevant de Mallorca, la Serra de Tramuntana i l'illa de Menorca estan aquest dimarts en alerta taronja (risc important) per fenòmens costaners adversos, amb previsió de vent del nord de força 8 i àrees de mar molt gruixada. L'avís pot quedar desactivat a primera hora de l'horabaixa.

Segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), les Pitiüses mantenen activada l'alerta groga per onatge. Així mateix, Mallorca i Menorca estan en avís groc per possibilitat de precipitacions que podrien ser d'importància, i per vent amb cops de fins a 70 quilòmetres per hora en l'Illa de Mallorca i 80 km/h. a Menorca.

A escala estatal, un total de 25 províncies romanen aquest dimarts en alerta per vent, pluja, mala mar i neu.

Dimecres
El panorama no serà molt diferent aquest dimecres. A Menorca i Mallorca el cel estarà molt ennigulat, amb pluges moderades, que podrien ser localment fortes i anar ocasionalment acompanyades de tempesta. L'horabaixa tendirà més a intervals de niguls, amb probabilitat d'alguna precipitació, que a Menorca podria ser localment moderada. A Eivissa i Formentera, també predominarà el cel amb niguls i la possibilitat a la nit d'algun ruixat feble.

Pel que fa a les temperatures, cap canvi, o en tot cas aniran a la baixa. La neu podria retornar als cims de la Serra de Tramuntana, a partir dels 1.000 metres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.