nubes dispersas
  • Màx: 17.43°
  • Mín: 8.69°
17°

José Manuel Soria, enemic de la Terra per permetre les prospeccions a Eivissa

2181
El ministre canari té entre les seves competències les d'Energia i Turisme. | Efe

El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, el canari José Manuel Soria, fou 'condecorat' per donar suport actiu a les prospeccions petrolíferes a la mar més propera a Eivissa amb el guardó d'enemic de la Terra per part de l'associació Amics de la Terra.

La delegació pitiüsa d'aquesta organització compromesa amb el medi ambient organitzà el passat divendres un acte de lliurament dels premis anuals d'Amic i Enemic de la Terra. Ho feren a un restaurant de Santa Gertrudis que també s'endugué un reconeixement, en aquest cas per haver optat per la via verda i neta per cobrir les seves necessitats energètiques, per la qual cosa el seu propietari rebé una menció d'honor.

Els candidats als reconeixements en clau negativa sempre causen més expectació. Des de la plataforma recorden que els premiats cada any són persones, institucions o entitats que, mitjançant les seves accions, lleis o activitats, o l’incompliment de les seves responsabilitats, han provocat un "efecte negatiu per a la protecció del patrimoni cultural o natural".

D'aquesta forma, l'escassa contribució del ministeri de Soria a contenir la voracitat de les grans petrolieres, malgrat l'impacte que pot suposar aquesta casta d'activitat extractiva sobre el medi marí i sobre el litoral que més tard farà les funcions de reclam turístic, el fan mereixedor absolut pels Amics de la Terra d'aquesta desqualificació pública.

Els altres dos candidats, que finalment perderen l'elecció, són més nostrats i segurament, a la seva forma, també acumulen mèrits per endur-se'n el 'premi'. D'una banda tenim el president José Ramón Bauzá, qui amb les seves polítiques educatives de retallades i les polítiques lingüístiques que ha imposat contribueix al detriment de la bona educació dels joves. D'altra banda, hi havia el conseller de Medi Ambient, Gabriel Company, per haver permès l’entrada de serps a Eivissa, causant un greu desequilibri per a la biodiversitat autòctona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 10 anys

I per privatitzar el sol.

Valoració:5menosmas
Per Buades, fa mes de 10 anys

Catalibanets aneu a porgar fum.. Mallorquins/Balears renegats..mai sa nostra terra serà lo que voltros voleu.. estau més cremats que un misto. Au a fer sabonereta per sa boca..

Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente