algo de nubes
  • Màx: 12.51°
  • Mín: 7.77°
12°

Pere A. Serra rep la medalla de l’Orde de l’Imperi Britànic

20360
L’ambaixador del Regne Unit a Espanya, Giles Paxman, en el moment d’entregar l’Orde a Pere A. Serra.

El president del Grup Serra, Pere A. Serra, rebé ahir a Son Térmens la medalla de reconeixement com a membre honorari de l’Orde de l’Imperi Britànic de mans de l’ambaixador del Regne Unit a Espanya, Giles Paxman. Fou en el marc de l’acte commemoratiu del 50è aniversari del Majorca Daily Bulletin, el primer diari en anglès de l’Estat espanyol.

L’ambaixador, després de ressenyar la història del Majorca Daily Bulletin i l’aposta personal de Pere A. Serra per aquest projecte, que sorgí el 31 de desembre de 1962, anuncià que “el Regne Unit té molt a agrair a Pere Serra. Sembla el més apropiat, per tant, després de cinquanta anys de servei lleial a la comunitat britànica de Mallorca, que aquest servei sigui reconegut i que sa majestat la reina Isabel II el nomeni membre honorari de l’Orde de l’Imperi Britànic”.

L’ambaixador a continuació li entregà el distintiu. “Pere, sa majestat la reina Isabel II té el plaer de nomenar-lo membre honorari de l’Excel·lentíssim Orde de l’Imperi Britànic en reconeixement al servei lleial que ha oferit a la comunitat britànica de Mallorca. És un gran plaer també per mi lliurar-li en nom de sa Majestat la insígnia de l’Orde. M’agradaria, tant en nom meu com, n’estic segur, en nom de tots aquells residents britànics de Mallorca, felicitar-lo, donar-li les gràcies i desitjar-li el millor per al futur”.

Després de les paraules de l’ambaixador Giles Paxman, Pere A. Serra rebé el guardó entre els aplaudiments dels convidats.

El president del Grup Serra es dirigí a continuació a tots els presents en anglès i agraí, en primer lloc, el viatge a Palma de l’ambaixador del Regne Unit per lliurar-li el guardó afirmant que “és un gran honor per a mi”.

Tot seguit, Pere A. Serra, molt emocionat, digué:“M’agradaria donar les gràcies a sa majestat la reina de Gran Bretanya per concedir-me aquesta medalla i també al primer ministre, David Cameron, per les seves amables paraules sobre el diari en el nostre suplement commemoratiu del 50è aniversari. Em produeix una gran satisfacció que el Majorca Daily Bulletin compleixi els 50 anys, durant els quals mai no hem tingut cap problema amb els nostres lectors”.

Al final de la seva intervenció, també tingué paraules d’agraïment per al Consolat Britànic, donà les gràcies als lectors, anunciants i a l’staff que ha fet possible que cada dia surti el Majorca Daily Bulletin.

Els presentadors de l’esdeveniment, Lina Pons i Frank Leaver, explicaren a tots els presents abans de l’entrega del premi que l’Orde de l’Imperi Britànic, creat pel rei Jordi V, padrí de la reina Isabel II, l’any 1917, es donava per primera vegada a un mallorquí. Tenen aquesta distinció personatges com Bill Gates, Stephen Hawkins, Jorge Luis Borges, Agatha Cristie, Elizabet Taylor, Michael Caine, Ringo Star, Elton John i Mark Knopfler, entre una llarga llista de personatges il·lustres.

L’acte del 50è aniversari del Majorca Daily Bulletin congregà ahir a Son Térmens les principals autoritats polítiques de les illes, entre les quals el president del Govern, José Ramón Bauzá;la presidenta del Consell, Maria Salom; la presidenta del Parlament, Margalida Durán;la delegada del Govern, Maria Teresa Palmer;i el batle de Palma, Mateu Isern; a més de la secretària d’Estat de Turisme Isabel Borrego.

Així mateix, hi hagué una nombrosa representació del món polític, cultural, social, empresarial i turístic, entre els qual el president del grup turístic Globalia, Juan José Hidalgo.

José Ramón Bauzá realitzà el discurs de clausura després d’unes paraules del director del Majorca Daily Bulletin, Jason Moore.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.