cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

El Defensor del Poble investigarà la mort del jove que no tenia targeta sanitària

20422
Fina Santiago (MÉS), acusant Sansaloni. | Joan Torres

L’Oficina del Defensor del Poble ha obert una investigació d’ofici per aclarir el cas del jove senegalès de 28 anys Alpha Pam, que no tenia targeta sanitària i que morí el 24 d’abril a ca seva, a Santa Margalida, de tuberculosi. El cas, que ahir arribà al Parlament, ha provocat dures crítiques de l’oposició cap al Govern, a qui fa responsable d’una mala atenció del jove per l’aplicació del decret estatal que retirà l’assistència sanitària als sense papers. Però no només l’oposició ho ha censurat. També ho han fet Metges del Món, el Col·legi d’Advocats i el Defensor del Pacient. El cos del jove fou repatriat ahir.

Ahir, al ple del Parlament,  en un tens enfrontament entre oposició i Govern, s’evidenciaren les dues versions mantingudes fins ara. Mentre que el conseller de Salut, Martí Sansaloni, insistí a defensar que el jove fou atès en tres ocasions per la sanitat pública i que la seva mort no té res a veure amb el fet que no disposàs de targeta sanitària, l’oposició considera que pel fet de no tenir targeta no se l’atengué com tocava.

“Ha mort una persona per no tenir targeta sanitària i vostè n’és el responsable polític”, acusà Fina Santiago el conseller, en el moment de major tensió del ple i mentre els diputats del PPli cridaven “demagoga”. Santiago demanà que es tornin les targetes sanitàries als immigrants o s’hauran de lamentar més morts.

“Va morir per no poder pagar les radiografies de tòrax. No li feren aquesta prova perquè no la podia pagar. Abandonaren un pacient malalt de tuberculosi”, afegí la socialista Conxa Obrador, qui denuncià que Pam va morir “per ser immigrant irregular, pobre i pel decret canalla del PP que el va deixar sense atenció sanitària”.
Sansaloni considerà “lamentable” que l’oposició fes “política” amb aquest cas i recalcà que l’atenció en cas d’urgència o emergència està garantida per a tothom. Amb tot, Santiago aportà factures d’atenció primària a un menor i d’urgències de l’Hospital d’Inca a un immigrant.

De tota manera, no és només l’oposició que censura l’Executiu per la mort de Pam. La Comissió de Drets Humans del Col·legi d’Advocats de les Illes considerà ahir que el cas “evidencia el tractament discriminatori en l’atenció que pateixen les persones sense targeta sanitària a les quals es denega el dret a la salut”.  “L’exclusió sanitària provocada per les polítiques d’austeritat ha causat la mort d’una persona per una malaltia curable”, afirmà Metges del Món.

La presidenta de l’Associació del Defensor del Pacient, Carmen Flores, envià ahir una carta al fiscal en cap de Balears, Bartomeu Barceló, en què li sol·licita una investigació per  “depurar responsabilitats”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per guillem, fa mes de 10 anys

la culpa finalment la donaran als treballadors sanitaris que han vist empijorar en els darrers anys les seves condicions laborals i molts d'ells no han deixat de reclamar més mèdis per una sanitat pública i de qualitat.

Valoració:9menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys

La premsa diu:
"El cas, que ahir arribà al Parlament, ha provocat dures crítiques de l’oposició cap al Govern, a qui fa responsable d’una mala atenció del jove per l’aplicació del decret estatal que retirà l’assistència sanitària als sense papers. Però no només l’oposició ho ha censurat. També ho han fet Metges del Món, el Col·legi d’Advocats i el Defensor del Pacient. El cos del jove fou repatriat ahir."

La medicina alternativa informa que aquesta malaltia ès deguda a la nutrició.
Tuberculosi i nutrició.
Tuberculosi i ferro.
Tuberculosi i vitamina C.
Tuberculosi i vitamina D.

La medicina al·lopàtica i la "Big Pharma" no donen solucions.

La sanitat pública té poc que fer ja que aquesta malaltia se cura aplicant una nutrició barata, an el cas de Mallorca serien taronges, llimones, cebes i ensalades crues i molt de sol.
O sigui un règim vegetarià i de nutrició crua.

Ara bé, aquest any a Mallorca a fer poc sol i si aquesta persona hagués estat an el seu país segur que no hagués arreplegat la malaltia o si ja la tenia hagués estat millor atès an el seu país ja que fa més calor i més sol i se disposa de millor nutrició.

Valoració:-7menosmas
Per Un que parla LAPAO, fa mes de 10 anys

Na Soledad Becerril investigarà ?
Pots pensar !!!

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente