algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
15°

Barrera al camí de cala Sequer

21874
El xaletarro de l'esquerra espatlla aquesta imatge aèria de cala Sequer. | R.D.

La Policia Local de Manacor ha denunciat la instal·lació d’una barrera sense l’autorització pertinent en el camí de cala Sequer, una de les cales verges de la costa de Llevant. Així ho manifestà en el darrer ple Bernat Amer, regidor de Medi Ambient, arran d’una pregunta que formulà el PSM.

Amer explicà que la barrera elèctrica l’ha instal·lada la propietat de l’agroturisme de Sant Josep d’Avall. Al costat hi han obert un portelló que permet l’accés a peu a la platja. Això no obstant, s’hauria vulnerat igualment la reglamentació, ja que el catàleg de camins de Manacor indica que hi ha un dret de pas públic pel camí de cala Sequer. La titularitat de la via no s’ha determinat, però sí el dret de pas.

“La Policia Local ha cursat la denúncia corresponent, de manera que ja s’han començat a fer les passes legals necessàries perquè es retiri”, va explicar Amer, qui també indicà que la comissió de camins de Manacor, de la qual ell és el president, visità in situ l’indret fa algunes setmanes. Aleshores “ens obriren la barrera”, recordà.

Anteriorment ja s’havia denunciat la instal·lació d’una altra barrera al camí de cala Sequer. Va ser l’any 2005, a l’altura de les cases de Sant Josep Nou. Més endavant, el 2006, el PSM denuncià la construcció d’un nou sender per accedir a la cala verge. Prop d’allí s’hi ha aixecà un ostentós xalet. 

I cala Varques

Bernat Amer també digué  que el Consistori ha iniciat els tràmits per expropiar el camí de cala Varques, una platja molt coneguda propera a cala Sequer. El pas per aquest sender també ha estat problemàtic històricament, i fa anys que cueja.

A l’espera que un tècnic remeti el peritatge corresponent al Consistori, en principi s’expropiaran 1.200 metres quadrats de via, situada en un indret protegit com a Àrea Natural d’Especial Interès (ANEI).

“Hem sol·licitat el permís a la Demarcació de Costes, que ho veu bé sempre que el cost corri a compte de l’erari municipal”, assenyalà Amer. Els càlculs inicials estimen que el cost de l ’expropiació rondaria tan sols els 2.000 euros.

El procés per expropiar el camí de cala Varques es va iniciar fa una trentena d’anys. Pels volts de 1998, però, el dia que s’havia de signar l’acta d’ocupació, una gran torrentada impedí que part de les persones que havien de firmar arribassin a Manacor i la tramitació es va suspendre.

Cala Varques s’ha convertit darrerament en una de les platges verges més conegudes de la costa de Manacor. Als seus penya-segats s’hi  practica el psicobloc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Gaspar, fa mes de 11 anys

Facem una reflexió. Recordau quan anavem a cala varques i era una platja MOLT guapa, poca gent, poca brutar (sa gent se la enduia), etc.

Jo crec que s'ajuntament s'ha equivocat volguent donar PUBLICITAT de aquesta cala,lo unic que ha aconsseguit es la seva massificació amb tots els seus efectes. I a damunt are volen fer millor acces? lo próxim que sera? asfaltar? fer un aparcament que tenguem que pagar? on arribarem!!

Valoració:4menosmas
Per Dmb, fa mes de 11 anys

Cala varques ha deixat de ser el que era, ara pareix s'arenal no hi ha qui possi una tovallola a cap puesto!! I tot això es per culpa de molts de medis de comunicació que n'han fet excessiva publicitat!!!. El que hauria de fer l'ajuntament es prohibir que puguin arribar-hi coxos fins a les barreres, les veïnats estam farts de qué per poder sortir de casa tenguem que estar 30 minuts mínim (sense exagerar, he arribat a estar-hi 3/4 d'hora) per recorrer el camí, i encara sort si no perds un retrovisor a l'intent. Cala Sequer acabarà igual que cala varques una puola de fems i brutor!!

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente