muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

El català és el setzè idioma amb més parlants d'Europa

L'1,6% dels ciutadans de la Unió Europea parlen català, i aquesta dada col·loca la llengua pròpia de les Illes com la setzena llengua més parlada al continent, per darrere del búlgar i per damunt del finès.

Unes dades fetes públiques per l'Eurobaròmetre sobre usos lingüístics referides a l'any 2012 assenyalen que l'idioma català escala encara més amunt al rànquing, si es pren la relació d'europeus que declaren parlar la nostra llengua com a apresa, i no materna.

En aquest sentit, el català escala fins la setena posició, just per darrere de l'anglès, el francès, l'alemany, l'espanyol, el rus i l'italià. Segons això, un 0,74% de ciutadans europeus han après el català i el parlen.

Aquest percentatge de nous parlants és més gran a mesura que l'edat s'escurça entre els enquestats.

D'acord amb aquestes dades, el català és la llengua mitjana -per nombre total de parlants- amb més capacitat d'atracció. Així mateix, totes les llengües que li passen al davant en nous parlants són d'un abast demogràfic molt superior.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per immigrant, fa mes de 11 anys

perquè tant d'odi a una llengua que no fa mal a ningú? és una llengua amb una llarga història i identifica l'existencia de moltíssimes persones que la estimen i els pertany!
Jo no som espanyola i em sorpren moltíssim aquest conflict perquè en el meu país hi conviu l'àrab i el bereber i encara que aquest darrer té poc parlants en comparació amb la llengua àrab ningú la critica ni la vol suprimir!!

Valoració:-6menosmas
Per Margalida, fa mes de 11 anys

" es va publicar el diccionari català-sàsncrit, sànscrit-català (patrocinat per la Universitat de les Illes Balears), un responsable de cultura del govern de l'Índia va anar a la presentació, a Barcelona,"

I si va ser patrocinat per sa nostra universitat, per qué se presentá a Barcelona? Aaah!, deu ser perque aquí no hi ha aeroport internacional.

Valoració:8menosmas
Per Margalida, fa mes de 11 anys

"que la gent en general es pensen que el català és l'espanyol, i que el castellà és una llengua menor."

Idò si que van errats, si!!

Valoració:-1menosmas
Per Joan, fa mes de 11 anys

Catalon no ets mes curt perquè no t'entdrenes; es veu que segons la gent com tú, els catalanoparlants no em de tenir dret a poder fer vida normal en la nostra llengua a ca nostra (no a ca'ls alstres com feis els castellanoparlants que ens feis menjar la vostra llengua a ca nostra tant si volem com sinó volem).

Valoració:-4menosmas
Per Catalón, fa mes de 11 anys

Pronto será la primera lengua de la C.E. y los ciudadanos comunitarios de bien llevarán barretina i espardenyas

Valoració:-2menosmas
Per La tonta del bote, fa mes de 11 anys

Pp suma a PSOE y ciutadans para impedir la independencia

Valoració:10menosmas
Per polako, fa mes de 11 anys

Elisa, we miss you. Ets la llum que ilumina el nostre camí

Valoració:-7menosmas
Per campos, fa mes de 11 anys

Uau!!! Quin "notisión"!!

Valoració:-2menosmas
Per Elisa, fa mes de 11 anys

@Cabaneter: Ella mateixa ho va contar aquí això del Facebook i qualsevol pot veure els insults que ens dedicau per defensar la nostra llengua a ca nostra i els que li dedicaren a ella en el seu moment. Ja he dit que jo trob que ho hauria d'haver denunciat (jo ho hauria fet) i el DB hauria de fer alguna cosa quan els comentaris deriven en amenaces personals. Jo no som de la vostra zona, afortunadament, i dic afortunadament perquè no m'agradaria tenir veïns com vosaltres. Tu ets el primer a fer comentaris dins el límit de l'assetjament en pretendre que saps qui som i on visc (encara que vagis molt errat i que segurament en persona no series tan gallet). El que no vull és que ningú li faci pagar a aquesta persona el que jo escric només pel fet de signar amb el mateix nom. Aquí tothom té dret a opinar el que vulgui, però n'hi ha que no fan servir mai arguments, ni lingüísitics, ni històrics, ni documentals, ni tan sols ideològics i subjectius sinó només insults i atacs personals. Voleu que fugim tots com aquesta pobra dona? Idò anau ben arreglats, no ens fareu callar. Tothom té el dret d'opinar el que vulgui i a mi m'agradaria poder debatre amb qualcú que per fi aportàs arguments enlloc d'agressions i faltes de respecte, qualcú que em permetés d'entendre una mica més el punt de vista oposat al meu. Però en un any encara no n'he trobat cap que estigui disposat a raonar de forma respectuosa. N'hi ha que vénen únicament a provocar´(intervencions molt curtes, d'una línia o dues, insultants, ofensives) i llavors us queixau que perdem paciència i us contestem malament...

Valoració:6menosmas
Per Serra, fa mes de 11 anys

Se compren mes zipizapes que dbalears.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente