cielo claro
  • Màx: 22.05°
  • Mín: 13.08°
22°

Over va cobrar més de 17 milions a través de governs del PP

22512
Jaume Matas, Esperanza Aguirre, Francesc Camps i Juan Vicente Herrero–, el 2004 a València amb Mariano Rajoy i la batlessa de la ciutat, Rita Barberà. | Efe

L'empresa Over Marketing va arribar a cobrar més de 17,4 milions d'euros d'institucions de tot l'Estat en mans de governs del PP, segons va declarar a l'Agència Tributària. L'informe d'Hisenda que consta en el darrer volum del sumari del cas Over delata que els principals clients de la publicitària eren les administracions del PP.

Les institucions que més varen contractar amb Over són les de Madrid, Castella-Lleó i València. Amb tot, el Govern i administracions balears, com ara els ajuntaments d'Inca i Calvià, també hi varen tancar sucosos contractes, que arribaren als 2,4 milions d'euros, segons l'informe.

El dossier de l'Agència Tributària analitza les xifres de l'empresa entre el 2003 i el 2011 i s'hi pot veure que només el 2003 Over va aconseguir 4,28 milions d'euros d'institucions en mans del PP. D'aquests, va declarar 2.032.133 euros obtinguts a través de la Generalitat Valenciana i 894.393 per via de l'Ajuntament de Madrid.

Entre els clients d'Over també hi ha alguns organismes que depenien de l'Estat, com Aguas de las Cuencas Mediterráneas, que el 2003 -quan Jaume Matas era ministre de Medi Ambient- va pagar 215.160 euros a Over Marketing. El 2004, però, amb el canvi de Govern estatal i la presa de poder de José Luis Rodríguez Zapatero, va començar a baixar el nombre de contractes de l'Estat. Amb tot, com que el 2004 va ser un any de canvi d'Executiu i l'informe no especifica la data concreta de cada contracte, la xifra de 17,38 milions contractats per institucions en mans del PP podria arribar als 22,69 milions. Aquell any l'Institut Nacional de la Seguretat Social va pagar 5.313.272 euros a Over Marketing, però no s'especifica si ho havia decidit l'Executiu d'Aznar o el de Zapatero.

A banda de les institucions del PP, algunes altres administracions contractaren amb Over. Així, al 2003 consten un contracte de 62.574 euros de la Depuradora del Baix Llobregat i un altre de 10.665 del Consorci Turisme de Catalunya. Ambdós depenen de la Generalitat, però no s'especifica si el contracte era cosa de CiU o del Tripartit -el 2003 hi va haver eleccions-. Sigui com sigui, aquestes quantitats són menors, no arriben a les xifres milionàries del PP.

A Canàries, també

A banda de les institucions en mans del PP, les que més varen contractar amb Over Marketing eren les que controlaven uns vells aliats dels populars: Coalició Canària. Over va declarar a Hisenda contractes per valor d'1.160.691 euros amb els canaris. A més, el PP, com a partit, va contractar directament l'empresa de publicitat -és l'única formació que ho ha fet- amb encàrrecs per valor de 570.306 euros.

Over Marketing, investigada en el cas Over, a les Illes Balears, i relacionada amb la trama Gürtel, també es beneficiava de contractes públics manipulats o decidits a dit, al País Valencià, Madrid i Castella-Lleó, va reconèixer el seu administrador, Daniel Mercado. Segons la declaració de Mercado i les sospites de la Fiscalia, el PP va finançar il·legalment les campanyes electorals dels anys 2003 i 2007: amb doblers públics a través de contractes inflats i fets a mida, pagant en negre i, fins i tot, fent que cinc grups hotelers pagassin 86.772 euros a la campanya electoral contra l'ecotaxa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Rosella, fa mes de 11 anys

Una imatge molt il·lustrativa del que és el PP:una colla d'aprofitats, mentiders, incompetents, incongruents i cínics. En falten uns quants, però és prou representativa.

Valoració:1menosmas
Per Alacantí, fa mes de 11 anys

La foto de l'Eix de la Prosperitat: una parada de monstres.

Valoració:2menosmas
Per Un de tants, fa mes de 11 anys

El resum de tot això és que hem estat i estam governats per lladres.

Valoració:2menosmas
Per i li roben i li roben, fa mes de 11 anys

i li roben i li roben, i ell no ha robat res mai!!!!

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente