cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

Balears, la que més creix: 258.834 persones més en una dècada

22964
Les Illes Balears són la comunitat que més ha incrementat la població durant l'última dècada. | ULTIMA HORA

Les Illes Balears són la comunitat autònoma que més ha incrementat la població durant l'última dècada, amb 258.834 persones més, és a dir, un 30,8% respecte del 2001. Així, el cens situa la xifra total de població a les Illes en 1.100.503 habitants a 1 de novembre de 2011.

En relació a l'edat mitjana de la població balear, aquesta és de 39,9 anys el 2011, enfront dels 38,8 anys de mitjana que hi havia una dècada abans, fet que suposa un augment d'1,1 anys. Aquestes dades responen al cens de població elaborat durant els darrers mesos de 2011 i primers de 2012 per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), una operació que repeteix cada deu anys.

En conjunt, la població espanyola ha augmentat amb gairebé 6 milions de persones en l'última dècada, fins a arribar als 46,8 milions el novembre de 2011, una dada històrica que respon principalment a l'arribada d'immigrants a l'Estat espanyol en aquest període, segons l'INE.

L'informe també proporciona, entre altra informació que s'anirà difonent al llarg dels pròxims mesos, la població de cada un dels municipis d'Espanya. Entre els que més han vist incrementada la seva població, també destaca Palma, amb 68.243 persones, just darrere de Madrid (259.922 habitants més) i Barcelona (107.129).

Estrangers

L'INE atribueix com a principal causa de l'increment d'habitants la "forta" arribada de població estrangera durant els darrers anys. En aquest període s'han traslladat a viure a l'Estat més de 3,5 milions d'estrangers.

A totes les comunitats autònomes s'ha registrat un increment significatiu del nombre d'estrangers respecte del cens anterior. Tanmateix, hi ha comunitats, com les Illes Balears, Múrcia, el País Valencià i Catalunya, on el percentatge d'estrangers respecte de la població de la seva comunitat autònoma supera de llarg el 15 per cent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Utilitzen sa immigració per minoritzar-nos, fa mes de 10 anys

Ens volen fer minoritaris a ca nostra i a més volen minoritzar sa nostra llengua i cultura enpanyolitzant-nos des de les institucions controlades pels nacionalistes espanyols.

Valoració:9menosmas
Per mallorquí preocupat, fa mes de 10 anys

perdonau, sa feina de controlar ses fronteres, qui entra i qui surt , i sa feina de vigilar qui ve a viure a Balears legal o il·legalment no és dels empresaris ni particulars ni bombolles immobiliàries ni de ningú d'aquesta gent , aquesta feina l'haurien de fer les forces i cossos de seguretat de l'estat, això es tasca seva, és ben hora que canviem els ciutadans sa nostre manera de pensar i fer entendre als polítics que aquesta situació de invasió incontrolada de gent de fora que sofrim a Balears , ens fa molt de mal, a Balears no fa falta feina , sobra mooooolta gent

Valoració:12menosmas
Per ou de gallina d'ou de gallina, fa mes de 10 anys

La immigració també ha servit per augmentar el nombre de persones que han de menester un sostre i ha donat lloguers i compravenda de pisos. I aquí no només hi han sucat "empresaris sense escrúpols", sinó també particulars sense escrúpols, immobiliàries grosses o de barri, passapisos diversos, especuladors hipotecats -o no- de tota mida que han fet, intel·ligents, un dobleret amb la inversió "segura" en el casino del totxo...

Valoració:5menosmas
Per Macià, fa mes de 10 anys

La immigració incontrolada només ha servit per enriquir uns empresaris sense escrúpols que s'han dedicat a explotar mà d'obra barata, poc qualificada i pobre. Ara que no hi ha feina, els serveis socials als quals tenen dret els ijmmigrants no els paguen aquells empresaris sinó tota la població. Els beneficis se privalitzen i els perjudicis se socialitzen, com sempre.

Valoració:13menosmas
Per ou de gallina d'ou de gallina, fa mes de 10 anys

Què és primer, el boom demogràfic o el boom de la construcció? Perquè sense més gent, qui és que havia d'omplir les cases, i sense més cases, de què havia de fer feina la gent?

Valoració:4menosmas
Per BUM, fa mes de 10 anys

Evidentment, amb es bum de sa construcció. Resultat? Insostenible.
Sobra gent, sobre gent, sobre gent i, tard o prest, el món haurà de fer un esclafit. Ja ho veureu.

Valoració:13menosmas
Per En Miquelet, fa mes de 10 anys

Mes que substitucio linguistica, Mallorca, el territori d'Europa amb mes immigrants en proporcio relativa, afronta una substitucio demografica.

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente