algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.65°

Ja es perfila una assemblea nacional ‘a la mallorquina’

23882
La participació dels illencs en la protesta de l'Onze de Setembre ha estat l'embrió de la futura plataforma. | C. DOMENEC

El ‘tsunami' independentista de la passada Diada de Catalunya ja mostra els efectes a Mallorca. No debades, partits, sindicats i entitats civils perfilen ja la creació d'una plataforma sobiranista que emuli l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

De fet, els contactes per configurar una plataforma similar a Mallorca se cimentaren durant el viatge a Barcelona que desenes de mallorquins realitzaren el passat 11 de Setembre per participar en la gran marxa convocada per l'ANC. A poc a poc s'han intensificat, entrecreuant les telefonades entre partits, sindicats i entitats.

A hores d'ara, hi són convidats els partits PSM, Entesa i IniciativaVerds, a més d'Esquerra, Solidaritat per la Independència i l'Esquerra Independentista. Així mateix, hi està el sindicat STEI-i i l'OCB; o sigui, tots aquells que, de fet, foren presents a Barcelona per l'Onze de Setembre. En tot cas, encara no està confirmat quines entitats tenen interès a participar-hi i quines no.

Independentment de qui hi sigui, ja és conegut que la primera reunió tindrà lloc, en principi, passat demà. Ara bé, encara falten molts de detalls per concretar, ja que els representants de cada grup hauran d'arribar a un acord de mínims sobre el caràcter de la plataforma.

Tampoc no se sap quin nom rebrà aquesta entitat, tot i que no es preveu que adopti el nom d'Assemblea Nacional Catalana. Una altra cosa és que l'entitat no neixi a imatge i semblança de l'ACN. De fet, els impulsors de l'entitat volen mantenir una interlocució directa amb el grup del Principat. "Però la realitat actual de les Illes és diferent de la del Principat", destaca un dels impulsors.

De totes les Illes?

Així mateix, encara no està clar si s'apostarà per una entitat insular o interinsular: exclusiva de Mallorca o que també inclogui Menorca, Eivissa i Formentera.

De tota manera, allò que també destaquen els impulsors és que es vol imprimir un caràcter eminentment ciutadà a la plataforma, en què persones independents tinguin protagonisme.

A més, dels contactes informals entre partits, ha sorgit la proposta d'aprofitar aquesta futura entitat per "enfortir" la Diada de Mallorca, que té lloc el 31 de desembre (amb una manifestació la vigília). Fonts consultades afirmen que podria servir per donar embranzida a una diada que no acaba d'enlairar-se, malgrat l'avanç independentista al Principat.

En tot cas, ja existeix la Plataforma unitària 31-D, que actualment ja és l'encarregada de coordinar totes les formacions que convoquen la marxa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 18
Siguiente
Per Antonio Briante, fa mes de 11 anys

Aquest Ander Zurimendi que és, de Felanitx?

Valoració:0menosmas
Per Marga, fa mes de 11 anys

Callau tot dos, que ja vos feis pesats!!

Valoració:0menosmas
Per k, fa mes de 11 anys

Homo, fa un parell de setmanes crec que hauria acceptat sa invitacio de bon grat. Entendras pero, que en vista als darrers aconteixements, rebutji s'oferta.

Normalment no solc quedar amb persones que m'han qualificat de "masturbat mental", dement o boig, entre d'altres termes per fer befa sobre sa meva persona, simplement perque he aportat arguments o punts de vista que, o be no t'han agradat, o be no has sabut respondre de manera civilitzada. Curios tambe que aixo ho faci algu que denuncia comportaments totalitaris... I tambe val a dir que es una contradiccio per part teva voler quedar per fer un cola amb algu que tu consideres que es un desequilibrat...

De totes maneres, si rectifiques i retractes lo dit, reconsiderare sa meva postura. I tot sigui dit, aixo tambe diria molt de tu. Recrtificar, quant algu s'ha equivocat, es bo. Salutacions, i no ho dic per dir

Valoració:0menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 11 anys

Oye, un dia de estos tenemos que quedar para tomarnos unas pesicolas por ahí.

Lo que nos vamos a reir, special K.

Valoració:0menosmas
Per k, fa mes de 11 anys

Gracies per il.luminar-mos amb sa teva sabiduria, ha estat una experiencia certament enriquidora

Valoració:0menosmas
Per k, fa mes de 11 anys

fantastic

Valoració:0menosmas
Per k, fa mes de 11 anys

Perque beren special k cada demati ;)

Valoració:0menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 11 anys


¿Los médicos que te están tratando saben que tienes acceso a Internet?

Valoració:-1menosmas
Per k, fa mes de 11 anys

Venga va, escaina-mos un poquet mes, a veure mem que dius

Valoració:0menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 11 anys


Muy bien, ¿pero la K de que es?

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 18
Siguiente