algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
24°

Barrumbada en el Ponent de Mallorca

Andratx, Calvià i Palma es veieren afectades ahir horabaixa per una pluja breu però intensa. La tempesta es desplaçà cap a l’interior de l’Illa, on perdé intensitat

479
La plaça de la Llonja quedà inundada a causa de la intensa pluja. | Tomeu Martí - J. Torres.

Els ruixats ja han arribat a les Balears. Una forta tempesta sacsejà ahir horabaixa el Ponent de Mallorca i deixà precipitacions de fins a 50 l/m2. La zona d'Andratx i de Calvià va ser la més copejada, ja que s'hi registraren incidències de diversa consideració.

Al voltant de les 17.00 hores, el cel de Palma i del Ponent es començà a tapar. En pocs minuts, el puig del Galatzó va desaparèixer de l'horitzó. El vent començà a bufar i, de cop i volta, una intensa pluja començà a caure amb força. La tempesta, però, a mesura que avançava cap a l'interior, va perdre embranzida. Emergències de l'112 va atendre un total de 734 telefonades, que generaren fins a 54 incidències: més de 30 per inundacions i 13 per caiguda d'arbres, sobretot a Calvià i a Andratx.

De fet, el Port d'Andratx va ser un dels indrets més castigats per l'aigua, ja que s'hi arribaren a registraren prop de 45 litres per m2. Com a conseqüència de la pluja, l'asfalt de primera línia s'aixecà i s'hagué de desviar el trànsit.

Llorenç Suau, batle d'Andratx, assegurà que "la pressió de l'aigua no només ha aixecat el clavegueram, sinó també part de l'asfalt i ha tallat uns cinquanta metres de la primera línia del port. Hem hagut de fer un petit by pass per un altre carrer per als cotxes, perquè poguessin passar".

El batle explicà, a més, que havien quedat sense llum la depuradora i s'havia suspès el subministrament elèctric a s'Arracó, on justament s'havia de celebrar la Nit de l'Art, amb més de seixanta expositors. Santa Ponça, a Calvià, fou un altre dels punts calents i hi caigueren fins a 50 litres per m2 quadrat en poc més de 20 minuts. A la zona, entre d'altres incidències, hi hagué algunes petites inundacions en els baixos d'establiments costaners.

La pluja a Palma

Palma també patí una barrumbada i registrà fins a 25 litres per m2 de precipitació. Els bombers van atendre diversos incidents de caràcter lleu, com caigudes de branques i algun vessament de clavegueram. A Blanquerna, un quadre elèctric d'una fruiteria provocà un foc sense importància. Així mateix, va caure part d'una façana al carrer Beatriu de Pinós, 19. Per avui, l'Agència Estatal de Meteorologia manté l'alerta groga per risc de ruixats i tempestes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per tomeu, fa mes de 11 anys

No crec que hi hagi cap polític que pugui controlar el temps, però si poden desenvolupar polítiques que mitiguin la contaminació atmosfèrica, sigui pel canvi climàtic o per la nostra salut. I una altra cosa que poden fer es preveure que en aquesta època i sol haver pluges torrencials que necessiten trobar els torrents i claveguerams nets

Valoració:0menosmas
Per Calvianer, fa mes de 11 anys

Ja era hora que fes una bona tormenta d'estiu, ja em pensava que no tornaria a ploure!!
El millor, sens dubte, el cotxe de la Guardia Civil que va quedar encallat en una cuneta amb una roda enlaire i els dos picoletos emprenyats intentant moure el cotxe...

Valoració:1menosmas
Per Centelles, fa mes de 11 anys

Jo no he insultat ningú, però per la resposta que ha rebut el meu comentari és evident que he tocat ferida, perquè m'han dit "miserable i malalt". Aquesta és la llibertat d'expressió que ens espera: no poder dir les coses pel seu nom i ésser insultats. El ajuntaments (majoritàriament del pp), els consells (del pp) i el govern (del pp), tenen l'obligació de mantenir les infraestructures en perfectes condicions, entre elles les que poden ser afectades per les pluges intenses de la tardor. Per això cobren dels meus imposts i dels que paguen altres ciutadans com jo. Per això em fan pagar, a mi i a altres ciutadans, imposts. Per això amb els meus doblers i els de molts altres ciutadans (fins i tot els que no han votat pp) pagam als polítics uns sous que, de vegades, no són proporcionals a la feina que fan.

Valoració:15menosmas
Per Per a Centelles, fa mes de 11 anys

Ja te val, miserable. O sigui que només és obligació si és el PP qui governa. Estàs molt malalt. No crec ni que tu i la teva família paguin impostos. Descansa, que la calor intensa t'ha fet perdre el coneixement.

Valoració:-21menosmas
Per assolit?????, fa mes de 11 anys


http://dlc.iec.cat/results.asp?txtEntrada=assolir&operEntrada=0

Valoració:-2menosmas
Per Centelles, fa mes de 11 anys

Els ajuntaments, els consells i el govern del pp tenen l'obligació de mantenir les infraestructures en perfectes condicions, entre elles les que poden ser afectades per les pluges intenses de la tardor. Per això cobren dels nostres imposts. Per això pagam imposts. Per això pagam els polítics.

Valoració:6menosmas
Per Incrèdul, fa mes de 11 anys

La brutor és cosa de tots; no hem d'embrutar. I NO PODEM esperar que algú faci net; NO ho hem de pagar perquè NO SÓM milionaris. Apuesta pluja NO té res d'extraordinària.
La política NO POT resoldre les reaccions de la natura, que només intenta equilibrar el sistema.

Valoració:-3menosmas
Per Gilabert, fa mes de 11 anys

Els torrents bruts i deixats, els embornals de Palma tapats de brutor, les canalitzacions de pluvials que no donen a l'abast. "És la crisi, no hi ha doblers per al manteniment", diran aquells que tenen sous astronòmics per la feina que fan.

Valoració:6menosmas
Per Pronòstic, fa mes de 11 anys

Això és el nostre clima, ha estat sempre així i continuarà essent així.
La calor intensa del mes d'agost i la manca gairebé absoluta de pluja dels mesos centrals de l'estiu són normals a casa nostra així com és normal i habitual aquest canvi sobtat de temps en els darrers dies d'agost.
Sembla que treure a colació això del canvi climàtic amb les tempestes intenses d'avui no té gaire sentit.

Valoració:5menosmas
Per Bernat, fa mes de 11 anys

I en Rajoy que vos recordereu que tenia un cosi que era catedratic o profesor de no se que que li digue que lo del canvi climatic era una historia per fer por.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente