algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Una resposta “made in Spain”

24688
Un cos d’elit de la Guàrdia Civil vingut expressament per protegir Bauzá detingué quatre joves a Bunyola. | ULTIMA HORA

"És una resposta contradictòria i fraudulenta: és made in Spain". Així qualificà Joan Lladó, el president d'Esquerra Republicana a Mallorca, les explicacions del Govern de Madrid a les preguntes que els diputats de la formació al Congrés li formularen arran dels incidents i detencions que es registraren a Bunyola l'horabaixa que Bauzá havia de visitar la localitat -encara que el president no hi arribà a posar els peus.

Madrid afirma que "la Guàrdia Civil es limità a actuar complint amb les seves funcions, sobre la base dels principis de congruència, oportunitat i proporcionalitat en la utilització dels mitjans al seu abast". Respecte de les detencions, l'Executiu de Mariano Rajoy defensa que es materialitzaren perquè els joves feren "una asseguda a la via pública, amb la qual cosa hi impediren el pas de vehicles particulars i de la Guàrdia Civil, que es trobava de servei per establir un dispositiu de seguretat a la zona". "Després d'haver estat requerits cinc vegades pels agents perquè es retirassin, finalment, davant la persistència en la seva actitud, es va procedir a practicar els arrests. (...) En cap moment no es va fer un desplegament policial", afegeix.

Joan Lladó subratlla "les contradiccions" en la resposta de l'Executiu. "Diuen que es va impedir el pas a la Guàrdia Civil, que es trobava de servei per establir un dispositiu de seguretat a la zona, i alhora també s'indica que en cap moment no hi va haver un desplegament de seguretat a la zona. Cal recordar que els agents de la Benemèrita que detingueren els quatre joves independentistes pertanyien a un cos d'elit que havia vingut expressament del País Valencià. Lladó, així mateix, es queixa que el Govern "hagi omès les demandes d'investigació", un fet que "no és propi d'un estat democràtic", assenyala.

La paciència de Rodríguez

Esquerra també formulà una pregunta relacionada amb les declaracions que l'exdelegat del Govern central José María Rodríguez va fer a dB, en el sentit que se li començava a "acabar la paciència". Concretament, el partit independentista volia saber si aquestes manifestacions tenien res a veure amb les detencions. Madrid respongué que Rodríguez ho digué després dels "incidents violents de Pollença, Manacor i sa Pobla, on persones que volien accedir a les seus del PP resultaren agredides". Rodríguez "traslladà la necessitat que els manifestants reflexionassin". Els independentistes, emperò, critiquen que Madrid no valori que Rodríguez avisàs d'un "canvi d'actitud en les forces de seguretat".

Esquerra retreu, a més, a Madrid que no digui res del suposat desordre públic que cometé Esperança Mateu, portaveu de les JERC, que ha rebut una multa de 3.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per torrapipes, fa mes de 11 anys

Quan els mossos d'esquadra han actuat en repetides ocasions contra manifestants de forma massa contundent i desproporcionada, podem dir, Mr Lladó que la resposta ha estat "made in catalonia" ???

Valoració:0menosmas
Per RIP, fa mes de 11 anys

Tot s´arreglaria si els governants peperos aplegássin el VIC (virus d´inmunodeficiència corrupta) i es moríssin tots.

Valoració:1menosmas
Per Ca-brut, fa mes de 11 anys

Així m´agrada!.

Valoració:1menosmas
Per Indepe, fa mes de 11 anys

El que vol dir en Lladó és que d'Espanya no hem d'esperar res. No hem de reivindicar cap mena de justícia als que fa 300 anys que ens la neguen. O serem independents o no serem. Les vies intermitges són mortes

Valoració:8menosmas
Per Miquel, fa mes de 11 anys

Elisa, aquest és un gonella de collons i si coneixés una mica en Lladó sabria que és dels que pensen que es pot ser independentista i castellanoparlant. A més en cabrit es evident que escriu amb un parell de noms en aquest foro de comentaris

Valoració:8menosmas
Per ianekin, fa mes de 11 anys

Aquí el que tenim és la policia de les forces d'ocupació, i per això si feim un poc de renou defensant els nostros drets ens agafen pe's coll, com es veu a la foto. I llavors ens multen. I en Lladó te raó assenyalant que com a resposta només fan que embolicar la troca i posar excuses. Normal que es contradiguin a si mateixos. I ben igual que els hi és, tanmateix ningú els hi tossirà.

Valoració:5menosmas
Per balear, fa mes de 11 anys

Mucho mejor los monos de escuadra "made in catalonia", que pegan más y más fuerte, pero al menos tienen la decencia de hacerlo en catalán.

Valoració:-1menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 11 anys

JAjajajaj, de Esquerra tenias que ser, Elisa!

" I quins principis té qualcú que insulta la gent que pensa diferent i que mostra tanta d'arrogància i suficiència en els seus comentaris?"

Me parto contigo. ¿Cómo se puede ser tan cínica?

Valoració:0menosmas
Per Elisa, fa mes de 11 anys

@Un d'Esquerra: I llavors em tracta de malalta mental a mi... En fi. Ara ve aquí a fer-se l'important dient que té informació comprometedora contra en Joan Lladó però que no la dirà per principis. I quins principis té qualcú que insulta la gent que pensa diferent i que mostra tanta d'arrogància i suficiència en els seus comentaris? Qualcú que mai no argumenta sinó que recorre sistemàticament a l'atac personal.
@Cabrit: Et penses que perjudicaràs la imatge d'en Lladó suggerint que ets la versió catalana del Wikileaks? I el que fot o no un altra persona no seràs tu, amb la teva limitada visió del món, qui la sabrà. Au, vés a fer teràpia amb un professional i si vols recuperar la dignitat, opina argumentant i no intentant (i mira bé que dic "intentant") ofendre els lectors d'aquest diari.

Valoració:8menosmas
Per Cabrit, fa mes de 11 anys

Mem, Joanet. No entraré en temes personals, cosa que podria fer per un parell de temes que, no passis pena, no tocaré. Però quan veig el que has de fer i dir per fer-te notar a la premsa o davant el públic en general que no sap qui ets, que ha vist com passaveu de ERC a ER ( acabareu en -E ), m´inspires tendresa i pena.

A en Joanet, el que realmenti li fot, és que el ventin en castellà.
Els gloriossos Mossos d´Esquadra ( el nom ja acollona per si sol ) del teu estimat Principat, ténen el record de denúncies per brutalitat policial de tot l´Estat espanyol ( o de la Península Ibèrica si t´ofen menys ) devora els cuals en Melitón Manzanas o la guàrdia mora d´en Paquito semblaven uns escolanets de LLuc.
A tu t´importa un ou d´ànnera la brutalitat i el maltractament policial envers qualsevol protesta o manifestació. A tu et molesta que no t´esclafin el cap en català, ni més ni menys.
Per cert: gràcies. Converteixes un dia normal en un esdeveniment del.liciós.

Valoració:-18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente