algo de nubes
  • Màx: 16.31°
  • Mín: 7.61°
16°

Promoció màxima al ciclisme a Mallorca

Les victòries del britànic Bradd Wiggins al Tour i als Jocs Olímpics ho són també de Mallorca, on entrena

24836
El Belfast Telegraph promociona Mallorca de manera entusiasta.

És el ciclisme el futur del turisme mallorquí? La premsa anglosaxona no en té dubtes, perquè Bradd Wiggins i l'equip ciclista britànic han fet els entrenaments a l'Illa i enguany han conquerit el Tour i la medalla d'or a les Olimpíades de Londres. Aquesta mateixa setmana, les planes del Belfast Telegraph i del Daily Mirror promocionen de manera entusiàstica Mallorca per a la pràctica ciclista. Les informacions, impreses en paper, també es poden consultar a la web.

50.000 estrangers es desplacen cada any a l'Illa per gaudir d'un clima temperat, infraestructures òptimes i paisatges mediterranis. El diari nord-irlandès es fa ressò de la reputació que té Mallorca entre els aficionats d'aquest esport i proposa rutes on s'alaben les òptimes condicions de l'Illa. Roger St. Pierre, el periodista que firma el reportatge, ofereix una extensa guia per a turistes que inclou informació bàsica sobre Mallorca, bars, restaurants, hotels i fins i tot transport de lloguer.

Tanmateix, per Roger St. Pierre, els reclams principals són "les carreteres ben mantingudes amb una senyalització eficient, a més de la gastronomia mediterrània i a uns preus raonables". Recomana la serra de Tramuntana, sobretot per primavera i, concretament, la ruta des del Port de Sóller fins a Deià. Tot i que pedalejar és important, el periodista suggereix també l'excursió en el tren.

Sobre Palma diu que és una gran ciutat "amb tot allò que comporta. S'hi poden trobar des de grans carrers comercials amb comerços de renom fins a petites botigues".

El periodista es confessa un enamorat de la gastronomia mallorquina, que considera una mescla de "la cuina grega, italiana i marroquina amb una base catalana". Recomana restaurants concrets i algun hotel, però desaconsella Magaluf, d'on diu que està ple d'"idiotes gats de cervesa".

El Mirror

El Daily Mirror també parla de Mallorca. Indica que continua sent una destinació "predilecta" per a les famílies del Regne Unit, amb més de nou milions de visitants el 2011. Tanmateix, l'Illa "també ha crescut per oferir molt més que una estada tradicional i de vacances d'estiu i està forjant una reputació com un lloc viu per al ciclisme europeu. L'equip de la Gran Bretanya ha utilitzat recentment el nord de Mallorca com la seva base d'entrenament d'hivern, amb les extenses muntanyes de la Tramuntana que proporcionen el lloc predilecte dels aficionats i professionals uniformement", explica la notícia.

El Mirror detalla que a l'Illa hi ha fins a quinze botigues de bicicletes de lloguer i un carril bici a Palma. "Mallorca és un paradís per als ciclistes, i el nord-est de Mallorca és el lloc ideal per a les famílies", remarca, per destacar sobre totes les rutes la del Port de Pollença a Alcúdia.

El diari de Londres parla, a més, d'altres destinacions ‘ciclístiques', com ara Tenerife, l'Algarve, Malta i Amsterdam, però la primera que recomana és la mallorquina.

Iniciativa pròpia

Fonts de la Conselleria de Turisme explicaren ahir a dBalears que aquests reportatges no estan subvencionats pel seu departament, sinó que, en tot cas, responen a l'èxit de Mallorca com a indret adequat per a la pràctica d'aquest esport. Els triomfs de Wiggins, pel que sembla, també ho són de Mallorca i la seva promoció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Wiggins, fa mes de 11 anys

Això del carri bici alomillor o podria explicar MAteu Isern...

Valoració:-7menosmas
Per pere, fa mes de 11 anys

a més, les noves lleis que està aprovant per circular dins palma en bicicleta no fan més que minvar els usuaris, està clar que hi ha un altre tipus de turisme que no sigui el dels grans hotels, però això el govern no ho sap entendre. Tenim una illa impressionant per practicar excursionisme o córrer per muntanya que s'ha posat molt de moda actualment, bicicleta... Però no saben potenciar aquest tipus de turista respectuós amb el medi ambient i impulsen un turisme totalment contradictori, que a la llarga acabarà amb tots els encants de l'Illa.

Valoració:-2menosmas
Per Jaume, fa mes de 11 anys

Està molt bé que venguin corredors en els mesos d'hivern i que es promocioni aquest tipus de turisme, però heu fet una volta amb la bicicleta per qualque carretera secundària? la veritat és que no li faria gens de mal una passada d'asfalt. Si ho hem de potenciar que es faci bé.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente