algo de nubes
  • Màx: 18.58°
  • Mín: 8.69°
18°

El fred s'acomiada amb mínimes de -4,4º aquesta nit passada a Mallorca

Per altra banda, roman tancat al trànsit de l'encreuament de la Calobra al mirador de les Barques

El tram entre l'encreuament de la Calobra i el mirador de les Barques continua tancat avui a causa de la neu i en espera que pugui ser reobert en les pròximes hores, segons ha informat el departament de Carreteres del Consell de Mallorca.

Carreteres del Consell ha confirmat que espera que aquest matí el temps ajudi per retirar la neu dels últims dies, que ja s'ha convertit en gel, i procedir a la reobertura de la via en les pròximes hores.

Més de 100 operaris van treballar ahir per restablir la normalitat a les carreteres afectades per l'ona de neu que sofreix l'illa.

Pujen les temperatures

El temporal de fred que ha fuetejat les Balears en tres onades diferents des de l'1 febrer "està superat", segons el director del centre territorial de les Balears de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Agustí Jansà, encara que s'ha acomiadat amb temperatures mínimes que han assolit els -4,4º aquesta nit a Lluc (Mallorca).

Jansà ha explicat a Efe que el temporal de fred es considera superat perquè la cota de neu se situa avui entre 400 i 500 metres d'altitud, "amb tendència a anar pujant, així que la neu a cota baixa ja no tornarà a aparèixer de moment".

El balanç de l'últim episodi indica que hi ha hagut importants precipitacions de neu, sobretot al Llevant de Mallorca, on han arribat a acumular-se 40 centímetres en alguns punts, el que va obligar a tallar diverses carreteres de la zona.

També va nevar de forma significativa a la Serra de Tramuntana i l'interior, encara que no foren "nevades tan grans com al Llevant".

Les temperatures més baixes de la tercera onada de fred, registrada des del dissabte a aquesta matinada passada, han assolit aquesta nit a l'illa de Mallorca els -4,4º a Lluc, -2,8º en Campos i -2,3º a l'aeroport de Palma.

A Eivissa s'han assolit -3,2º a l'interior, a la zona de Sant Joan, i a Menorca no s'han produït gelades.

Per als pròxims dies, Jansà ha pronosticat que quedarà "un temps una mica insegur" amb alguna precipitació, però cada vegada menys probable i amb molts intervals de sol. A més les temperatures aniran pujant a poc a poc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.