Llengua
Només un 9% d'ofertes de feina valoren el català
Així ho constata l'anàlisi feta per Adecco i Infoempleo a tot l'Estat, on el requisit d'una segona llengua és imprescindible en el 22,75% dels casos
Només el 9,09% de les ofertes de feina a les Illes Balears valoren el coneixement del català per accedir-hi. Així ho constata l'anàlisi realitzada per Adecco i Infoempleo sobre 198.500 peticions de feina a tot l'Estat espanyol el 2010. Així doncs, les comunitats que més valoren, per ordre, el coneixement de les llengües locals són Catalunya, el País Basc i les Balears, amb un 38,88%, 18,57% i 9,09%, respectivament. En el cas de Galícia, la valoració de la seva llengua en l'ocupació és del 8,84%, mentre que al País Valencià la llengua autonòmica es requereix en un 6,88% de les ofertes.
El coneixement d'una segonallengua és un dels requisits per al 22,75% de les ofertes de feina presentades en el conjunt de l'Estat. Això suposa una reducció d'un terç, amb relació a l'exercici anterior, quan el percentatge arribà al 33,76%. L'informe de les empreses de treball revela que l'anglès continua sent l'idioma més sol·licitat, en un 72% dels casos, tot i que el francès ja es demana a un 8,5% dels llocs de feina. A l'Arxipèlag, un 27,50% d'ofertes valoren coneixements d'anglès, un 9% d'alemany i només en un 2% dels casos, de francès.
A més, la creixent globalització dels mercats ha donat lloc a la demanda d'altres llengües menys tradicionals, com el xinès, l'àrab, el polonès, el txec i el japonès, que de manera conjunta amb les llengües autonòmiques són sol·licitades en un 14,17%.
Balears ha baixat del tercer lloc, el 2009, al sisè en el darrer informe del 2010, entre les comunitats més exigents dels idiomes. Catalunya, amb un 44,48%, i Madrid, amb un 43,30%, són les comunitats autònomes que sol·liciten més candidats amb coneixements d'altres idiomes.
També a Illes Balears
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Si prenguéssim el costum de deixar de comprar als establiments on no ens atenen en la nostre llengua, possiblement la tendència canviaria, però estam tant mal avesats......... Ens hem de mentalitzar que quan canviam al castellà per fer-mos entendre ens convertim en còmplices dels colonitzadors.
Vaya! La cruda realidad!
I ara que l´Administració no demanarà Català, tots els panxitosi els moros ja se voldràn presentar a oposicións. Quin desastre!