La Policia sospita que Palazón facilitava testaferros a la Paca

L'agent de Calvià ha estat catalogat com un presoner FIES i es troba aïllat de la resta d'interns de la presó de Palma

L'any 2005, el Tarta, la seva dona, la Paca, i Antonio Pañazón posaren aixi de relaxats | Foto: Michels

TW
1

Els investigadors de la Policia Judicial sospiten que Antonio Palazón, l'agent empresonat per suposada corrupció, proporcionà testaferros per al clan de la Paca. El Grup de Blanqueig de Capital investiga també el paper que varen tenir Francisca Cortés i el seu marit, Francisco Pulet, en l'ONG que fundà Palazón. Una altra dada que ha transcendit de la investigació judicial és que el policia local de Calvià es va mantenir en contacte amb l'entorn més proper a la Paca després de la caiguda de l'exmatriarca i de tota la seva organització. Malgrat que els narcotraficants de Son Banya eren a la presó, Palazón parlava amb certa freqüència amb Lourdes, l'assistenta personal de la Paca.

Els funcionaris creuen que "no era normal" que Palazón continuàs en contacte indirecte amb la cúpula del clan una vegada que ja havia estat desmantellat. L'agent de Calvià adoptava mesures de seguretat quan parlava pel seu telèfon mòbil o pel fix, atès que els investigadors han constatat que les converses enregistrades no eren explícites, sinó que eren encriptades. Feia dos anys que la UDICO (Unitat contra la Delinqüència i el Crim Organitzat) seguia les passes del funcionari, de manera intermitent. L'estreta relació amb la Paca i sobretot amb el seu marit, el Tarta, havia aixecat les sospites, però no va ser fins fa poc que el CNP va intensificar el setge sobre Antonio Palazón.

Les ONG

Tots els ingressos i subvencions públiques que rebé la seva ONG, Voluntaris Sense Fronteres, són investigats i un expolític, Joan Comas, i l'exgerent del Banc de Sang Víctor Gistau han quedat imputats. L'exdona de Palazón també està acusada. El policia local de Calvià passà dimarts la primera nit a la presó. Els responsables penitenciaris l'han catalogat com a presoner FIES (Fitxer d'Interns d'Especial Seguiment), de manera que no el deixen entrar en contacte amb la resta de convictes del centre.