algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Es triplica la dispensació de la píndola del dia després a les Balears

El Col·legi de Farmacèutics assenyala que "s'ha baixat la guàrdia en l'ús del preservatiu", relacionat amb "un repunt en la incidència de malalties de transmissió sexual"

43688
Imatge del medicament que es pot adquirir sense recepta mèdica. | IRENE G. RUIZ

La dispensació de la píndola del dia després gairebé s'ha triplicat a les Balears des que es reparteix en les farmàcies sense necessitat de recepta mèdica. Així ho ha assegurat el president del Col·legi de Farmacèutics de les Balears, Antoni Real, qui ha apuntat la necessitat que la població es conscienciï de la qual la píndola postcoital no ha d'utilitzar-se "com un anticonceptiu habitual", sinó com un recurs de "emergència", i ha asseverat que aquesta píndola es pren actualment "molt a la lleugera".

A més, ha assenyalat que sembla que últimament "ha baixat la guàrdia en l'ús del preservatiu", comportament que ha relacionat amb "un repunt en la incidència de malalties de transmissió sexual" durant els últims dos o tres anys. Per això, ha fet ressaltar la necessitat de conscienciar la població sense una relació estable de l'ús del condó. En aquest context, i reafirmat el constatat per Real, segons l'informe 'Nous reptes per a la professió mèdica: una aportació al debat social', de l'Organització Mèdica Col·legial (OMC), el 94 per cent dels metges d'Espanya assegura que des que la píndola postcoital es pot comprar en farmàcies sense la necessitat de recepta "s'està abusant d'aquest mètode d'urgència.

Així mateix, l'informe apunta que el 50 per cent dels metges facultatius sosté que el mecanisme d'acció de la píndola del dia després o postcoital és "anticonceptiu" però també "abortiu", i fins i tot el 7% només ho considera un mètode abortiu. A més, segons aquest document, el 22,3% creu que "en cap cas" no s'ha de donar aquest medicament a una de menor d'edat, una cosa que amb la seva lliure dispensació en farmàcies és més difícil de comprovar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Mateu, fa mes de 13 anys

És que "la jodienda no tiene enmienda"

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente