nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

La Serra de Tramuntana suma suports

El Senat ha signat per unanimitat fer costat a la candidatura com a Patrimoni Mundial de la UNESCO

46042
Un punt de la costa de la Serra, al municipi de Sóller. | Ll. Garcia.

El Ple del Senat ha fet suport avui per unanimitat a la candidatura de la Serra de Tramuntana de Mallorca com a Patrimoni Mundial de la UNESCO, en la categoria de Paisatge Cultural, que té com a finalitat "impulsar el desenvolupament sostenible d'aquest espai natural inigualable". La petició de suport ha partit del senador socialista, Xavier Ramis, i recolzada per unanimitat per la resta de grups polítics, els senadors dels quals han coincidit a destacar en les seves intervencions els valors naturals, culturals i paisatgístics de la principal serralada de les Illes Balears, situada a l'illa de Mallorca.

Ramis ha explicat que la Tramuntana és un "exemple excepcional" de paisatge agrícola mediterrani "per la seva peculiar combinació dels seus sistemes hidràulics aplicats al regadiu d'origen islàmic, amb els sistemes de cultiu de l'olivera i el cep d'origen cristià, molt condicionats pels escassos recursos que ofereix el mitjà a la comarca a causa del seu clima, a la seva orografia i al fet insular". Per al senador socialista, el paisatge d'aquesta serra mallorquina és "fidel reflex" de l'aïllament que va patir l'illa de Mallorca al llarg dels segles, per la seva llunyania de les terres continentals i per constituir un territori de frontera a mig camí entre Àfrica i Europa, sotmès a les invasions procedents tant del nord com del sud que van suposar un intercanvi cultural de primer ordre".

Aquests han estat els valors, ha subratllada, que van portar al Consell de Mallorca a impulsar la candidatura de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial de la UNESCO en la categoria de Paisatge Cultural, i els que han motivat el suport del Ple del Senat. El senador socialista ha agraït als grups el "consens" assolit en aquest suport i ha dit que un punt a favor de la candidatura quan els pròxims dies acudeixin els tècnics de la UNESCO a visitar-la.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.