Uns 400 manifestants, contra la botellada

Reclamen a Cort i a l'Autoritat Portuària que eradiqui aquesta pràctica a Palma i, en especial, al passeig marítim, perquè fomenta l'alcoholisme entre els joves i deteriora la imatge turística per la brutor i el vandalisme que genera

Font: youtube.com

TW
0

Prop de 400 persones es van manifestar ahir per reclamar a l'Ajuntament de Palma i a l'Autritat Portuària -les administracions competents- que adoptin mesures efectives per eliminar la pràctica de la botellada a Palma i més en concret al passeig marítim.

Sota el lema "Per la convivència a Palma, no a la botellada", els manifestants, alguns d'ells pertanyents al sector de l'oci nocturn i empresaris de la zona -també hi era present el president del Foment del Turisme, Pedro Iriondo, i el president de la patronal PIMEM, Juan Cabrera-, van sortir del moll de les golondrines fins arribar a la seu de l'Autoritat Portuària. Allà, i també a la plaça de Cort, van llegir un manifest en el qual criticaren la "ineficàcia" de les administracions a l'hora d'abordar aquesta qüestió que des de fa "més de 16 anys pertorba la imatge i la convivència".

"No creiem que la botellada s'hagi de regular, sinó que s'hauria de prohibir", recriminava el president de l'Associació de veïns de Son Armadans, Tomeu Berga. La brutor, el foment de l'alcoholisme entre els joves, la salut pública i la mala imatge turística que es dóna del passeig marítim eren els principals arguments que utilitzaven els manifestants per avalar la seva actitud contrària al botellot.

Malbaratament
A més, amb el pretext de la crisi, el president de l'Associació de comerciants i industrials del passeig marítim, Manuel Jiménez, va afegir que "s'estant malbaratant molts doblers" per destinar més efectius i recursos per netejar els carrers de ciutat per culpa de la brutor que genera.

A tot això, el representant de l'Associació provincial d'empreses marítimes de Balears, César Tamaro -encarregat de llegir el manifest-, va xifrar en 600.000 euros les pèrdues econòmiques dels empresaris del sector per culpa del botellot. "Cada cap de setmana milers de joves envaeixen aquest espai públic per engatar-se. És un caos", criticava Tamaro.

La concentració va ser convocada per l'Associació de comerciants i industrials del passeig marítim i tenia el suport d'una quinzena d'entitats més, entre elles l'Associació de veïns de Son Armadans, l'Institut de política familiar i l'Associació provincial d'empreses marítimes de Balears, que aglutina 140 empreses. Les protestes, que s'iniciaren ahir, continuaran cada dilluns durant els mesos de juliol i agost fins que el Consistori de Palma "posi ordre", avisà un dels portaveus dels convocants.