Les arrels alemanyes aferren
Més de 12.000 arbres ja s'han plantat a la finca pública d'Albarca, al Parc Natural de Llevant, gràcies a un conveni entre el majorista de viatges alemany TUI i la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat del Govern
En un gest de sensibilitat ambiental, el majorista de viatges alemany TUI i la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat del Govern signaren la tardor de l'any passat un conveni per plantar 57.600 arbres per reforestar la finca pública d'Albarca, que forma part del Parc Natural de Llevant, durant els propers quatre anys.
A dia d'avui, més de 12.000 arbres -entre ullastres i pins- ja han arrelat a Albarca i han fet real un plec d'accions conjuntes dirigides a la millora mediambiental i a la sostenibilitat de les Illes Balears. Ahir, el conseller Gabriel Vicens i el directiu de TUI Harald Zeiss veieren sobre el terreny com evoluciona el projecte. Vicens agraí la implicació d'aquesta empresa en la conservació del medi ambient de les Balears, mentre que Zeiss defensà el complement afegit per al turisme que suposa tenir una bona conservació natural de l'entorn.
A més, aquest pla d'acció inclou la senyalització i el tancament perimetral de la zona de reforestació, batejada com TUI Bosc-TUI Wald, per protegir els arbres de les nombroses cabres que habiten la península de Llevant. El tancament tindrà una longitud de 4.797 metres lineals, del qual ja se n'han executat 800 metres. La previsió és que dins el proper hivern se'n tanquin 1.500 metres més.
Reforestació
Per a la reforestació d'aquesta zona d'Albarca s'ha triat el pi, per la densitat del brancam i el potent sistema d'arrels, que li atorguen un gran valor protector. Així mateix, el pi aporta al sòl una gran quantitat de cobertura morta que resulta molt valuosa com a espècie formadora del sòl i estimuladora de la progressió ecològica.
Així mateix, s'ha apostat per l'ullastre, per la densitat de la seva estructura aèria i la potència del sistema d'arrels. Ambdues característiques confereixen a l'ullastre un valor protector molt alt.
Els pins són plantats a les parts més elevades dels costers o comellars, on les condicions del sòl i d'humitat són pitjors. Els ullastres, per la seva banda, són sembrats als fons de vall i a les parts més baixes dels costers, indrets més frescos, ombrívols i amb major profunditat de sòl.
A la zona dels ullastres també es poden plantar alzines i arbusts. Tots els arbres plantats s'han criat al viver forestal de Menut, que depèn de la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat i corresponen a espècies pròpies de Mallorca. Davant les condicions del medi i el tipus de repoblació que es pretén realitzar, s'ha descartat la possibilitat d'una sembra i s'ha elegit la plantació com a mètode de repoblació.
També a Illes Balears
- Oferta milionària per a comprar la plaça de toros de Palma
- Recollida de signatures contra la macrourbanització de Palma
- Ha mort Francesc Moll i Marquès, fundador del GOB, hereu de Can Moll i editor compromès amb la llengua catalana
- El batle de Petra va aprofitar el càrrec per ‘auto-legalitzar’ el seu lloguer turístic i forçar la legalització de la bodega de ‘Coleto’
- Els hotelers llancen la campanya 'Tourist, go home happy' amb la intenció de contrarestar les multitudinàries protestes contra la turistització
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.