cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
21°

Mallorca fou la destinació més venuda dilluns al Regne Unit

Els touroperadors traslladen als responsables turístics que es manté la confiança en les Illes després de l'atemptat i que les vendes no se'n ressenten. Els cònsols constaten la tranqul·litat als països emissors

Mallorca va ser la destinació de curta distància preferida pels britànics que dilluns contractaren els seus viatges de vacances amb touroperadors del seu país. Aquesta dada, significativa que les repercussions de l'atemptat mortal comès dijous passat per ETA a Palmanova estan sent mínimes en el mercat del Regne Unit, va ser traslladada ahir al president del Govern, Francesc Antich, per part del director de l'Oficina de Turisme de Londres, Ignacio Vasallo. Antich va voler parlar ahir amb el representant turístic espanyol a Gran Bretanya per tenir informació de primera mà després que Vasallo publicàs ahir a dBalears un aclaridor article sobre la situació. Segons explicà el president del Govern, el director de l'oficina turística a Londres li explicà que dilluns s'havia reunit amb els responsables dels touroperadors TUI i Thomàs Cook, i que li havien comentat que dilluns Mallorca es mantenia com la destinació més venuda i que "ningú no ha deixat de planejar-hi les vacances" a causa de l'atemptat terrorista.

En el pla de xoc de comunicació que les institucions han posat en marxa durant els darrers dies per traslladar confiança als països emissors de turistes, Antich reuní ahir al Consolat de Mar els cònsols a Balears del Regne Unit, Alemanya i França, a més del degà del cos consular i representant d'Irlanda, Pedro Pablo Marrero. En la reunió també assistiren el delegat del Govern central, Ramon Socias; el conseller de Turisme, Miquel Nadal, i el director general d'Acció Exterior, Jordi Bayona. Els cònsols traslladaren als responsables polítics que, entre els ciutadans dels seus països i els residents, "no hi ha preocupació" envers Mallorca ni la resta de les Illes com a conseqüència de l'assassinat del dos guàrdies civils. Com explicà el cònsol britànic, Paul Abrey, "hem rebut més cridades del que és habitual, i a l'Ambaixada també, però no existeix pànic ni gaire preocupació". "Els nostres residents i turistes se senten segurs aquí", afegí. Els cònsols alemany i francès, Wolfgang Wiesner i Michel Magnier, respectivament, es manifestaren en el mateix sentit i agraïren la col·laboració mantinguda amb el Govern de les Illes per traslladar la informació.

Per la seva banda, el president Antich també valorà "la total coordinació entre totes les institucions" per tal de reforçar un "clima de normalitat". "És lògic que en el moment més àlgid després de l'atemptat es produïssin algunes situacions negatives", explicà el cap de l'Executiu autonòmic, "però la situació s'ha superat només en un parell de dies". "La campanya no s'hi veurà afectada", augurà Antich, que també volgué llançar un missatge als autors de l'atemptat i afirmà que "els terroristes no se surten amb la seva i la gent continua fent la seva vida al marge de la tragèdia". "Els turistes no volen que ningú els impedeixi poder escollir el lloc de vacances", afegí, "i ara només queda agafar els terroristes i ficar-los a la presó".

"Les molèsties als turistes són mínimes"

El delegat del Govern central a Balears, Ramon Socias, assegurà ahir que els dispositius especials de controls que es mantenen a l'aeroport de Son Sant Joan i als ports de les Illes no provoquen problemes als turistes, perquè "les molèsties són mínimes". Com a exemple de la seva afirmació, Socias explicà que el cap de setmana passat, el de més trànsit aeri de tot l'any a Son Sant Joan, tan sols es produí un retard mitjà de 38 minuts a pesar dels grans controls que s'havien instal·lat per l'atemptat comès dijous a Palmanova. El delegat governamental no pogué precisar fins quan es mantindrà, en major o menor mesura, l'anomenada operació Gàbia. "No és una decisió meva", subratllà, "però vull recordar que és una mesura que tracta d'assegurar la identificació de totes les persones que abandonen l'Illa", considerant així que "les forces i cossos de seguretat de l'Estat només fan la seva feina i, per les dades que tenim, l'estan fent bé".

Durant la reunió mantinguda amb els cònsols, Socias també els donà detalls sobre aquests dispositius especials per tal que arribin a turistes i residents. De fet, els representants anglès, alemany i francès afirmaren que el tancament de l'aeroport i dels ports durant unes hores després de l'atemptat va ser una de les qüestions que generà més preocupació, per la qual cosa es reberen més sol·licituds d'informació als respectius consolats i ambaixades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.