algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

Burgos s'acomiada de Carlos

Centenars de persones participaren del darrer adéu a Carlos Sáenz de Tejada García, víctima del terrorisme

Carlos Sáenz de Tejada, assassinat per ETA dijous a Palmanova, fou acomiadat ahir a Burgos enmig de mostres de dolor per centenars de persones, moltes de les quals anaven amb uniformes de la Guàrdia Civil i de l'Exèrcit, en un acte al qual assistiren representants de les administracions públiques. Entre d'altres, hi acudiren el delegat del Govern a Castella-Lleó, Miguel Alejo, i el president de l'Executiu autonòmic, Juan Vicente Herrera, i part dels que anaren al responsori hagueren de seguir la cerimònia des del carrer, ja que la capella era plena de gom a gom.

El capellà oficiant començà l'homilia afirmant que "la mort sempre dol, però més quan és una mort gratuïta i premeditada, com aquesta". Afegí que "el dolor, la foscor i el sense sentit no tindran la darrera paraula" i dedicà un record especial als més de 1.200 guàrdies civils morts en acte de servei per diferents causes en els darrers 20 anys. Davall una pluja fina i persistent, el capellà digué que "avui el cel està ennigulat, però anit segurament hi haurà una estrella més al cel, la de Carlos".

Abans d'acabar la cerimònia, un amic del jove difunt, que hi coincidí a l'Exèrcit, recordà que "era molt alegre i sempre volia que tots estiguessin alegres al seu voltant, no volia veure plorar ningú. Per això hem de ser forts per ell". L'acte acabà amb l'himne als caiguts i l'himne de la Guàrdia Civil, que va cantar un grup d'agents de la Benemèrita uniformats. Després del responsori, el fèretre fou duit a coll per familiars, amics i companys de la Guàrdia Civil fins al cementeri, on va ser enterrat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.