algo de nubes
  • Màx: 15.55°
  • Mín: 7.61°
15°

La morta per grip A exercia la prostitució a Calvià

La primera víctima mortal registrada a les Illes Balears pel virus A/H1N1 tenia el permís de residència en regla des de feia només uns mesos. La dona, de nacionalitat nigeriana i de 33 anys, residia en un pis pastera de la barriada de Son Gotleu de Palma. Arribà a Mallorca fa poques setmanes

La dona nigeriana de 33 anys que va morir dijous passat a l'hospital de Son Llàtzer a causa de la grip A/H1N1 era una immigrant amb papers des de feia uns mesos i es dedicava a la prostitució a la zona de Punta Ballena, a Magaluf (Calvià). Això varen confirmar ahir fonts de la Policia Judicial del Cos Nacional de Policia (CNP), que, en col·laboració amb el Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), estan recollint informació sobre la víctima, el seu entorn i la situació de la gent que convivia amb ella.

Sembla que la dona, que acudí a Son Llàtzer amb la documentació d'una altra persona, vivia en un pis pastera. Aquest estaria al carrer Tomás Rullán de Palma, a la barriada de Son Gotleu i podria ser el lloc de residència d'entre cinc i deu persones més.

La nigeriana es trobava a l'Illa, sempre segons la versió policial, des de feia entre 15 dies i un mes i havia arribat procedent de Madrid. A més, fonts de la Delegació de Govern corroboraren que feia nou anys que la dona residia a l'Estat espanyol.

D'altra banda, un mediador social municipal d'origen nigerià va parlar ahir, a títol personal, amb els companys de pis de la morta amb la intenció d'aconsellar-los i, si fos possible, de convèncer-los perquè acudeixin a un centre de salut i deixin que els realitzin les analítiques pertinents per descartar que s'haurien pogut contagiar a través de la seva companya d'habitatge. A més, s'està intentant localitzar l'amiga que la ajudà a arribar a l'hospital perquè també li facin les proves.

Autòpsia

La Conselleria de Salut i Consum va informar ahir horabaixa que l'autòpsia ja ha estat practicada al cadàver i que confien tenir-ne els resultats definitius en un termini d'uns 15 dies.

D'altra banda, el laboratori de referència de Majadahonda (Madrid) ratificà ahir, a les 20.20 hores, com a positives les anàlisis de grip A/H1N1 de la primera víctima mortal per aquesta malaltia a Balears. La Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Salut i Consum envià les mostres de la nigeriana el mateix dijous a Majadahonda perquè es poguessin confirmar els resultats de les proves realitzades pel laboratori de Son Dureta, que foren positives a la presència del virus sense especificar que es tractava de H1N1. Això indicà ahir vespre la Conselleria de Salut i Consum a través d'un comunicat.

L'Empresa Funerària Municipal de Palma s'ha fet càrrec del cos a l'espera que algú el reclami o que, des de la comunitat nigeriana resident a Mallorca, es dugui a terme algun tipus de recollida de doblers per poder repatriar-lo.

Batuda a Calvià

D'altra banda, la Policia de Calvià va arrestar ahir a la nit dues dones que es dedicaven a la prostitució a la mateixa zona que la morta. Una d'elles va haver de ser traslladada en una ambulància a Son Dureta perquè presentava símptomes de la grip. La dona fou donada d'alta per l'hospital, segons confirmaren des de la Conselleria de Salut, en haver comprovat que no patia la malaltia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Rafel, fa mes de 14 anys
Aquesta dona es mereixia un tracte més decent que el que se li ha donat.
Valoració:2menosmas
Per Rafel, fa mes de 14 anys
Diu en Toni T: Pensava que en Delgado havia erradicat la prostitució.

En Delgado només vol erradicar els que xerram mallorquí.
Valoració:10menosmas
Per Barrinaire, fa mes de 14 anys
Cadascú fa feina en allò que pot. Al menys aquesta dona alegrava a alguna gent. Altres només serveixen per amargar la vida als demés.
Valoració:-2menosmas
Per Toni T., fa mes de 14 anys
Pensava que en Delgado havia eradicat la prostitució.
Valoració:22menosmas
Per Marco..si,el conductor., fa mes de 14 anys
Quin estiu mès lllarg vaig a passar,,si ja ho deia ahir,n´estic preocupat,ahir vaig devallar inglesos que no fein mes que tossir,haurien de fer com a la xina controls només arribar a Palma,però no ho faran fins que no hagin mort moltes persones,feu comtes,bus públic + contagis+morts=menys turisme. Ara que voleu viure o rebre turisme..to be or not to be
Valoració:12menosmas
Per MJ, fa mes de 14 anys
Punta Balena, no Ballena.
Valoració:12menosmas
Per Pau, fa mes de 14 anys
Uf, ni haurà més d'un que hagi anat de putes per Calvià que deu suar una mica a hores d'ara. Això s'haurà estès com sa pólvora.
Valoració:15menosmas
Per Dany i perjudicis, fa mes de 14 anys
I per això donen permís de feina? Ja estaran contents els clients. Encara demandaran el Govern.
Valoració:15menosmas
Per Guillemet, fa mes de 14 anys
Ja ho va a dir aqui ahir un condutor d'autobús, qui sap a cuantes persones heura contagiat aquesta dona.
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente