cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
12°

Onada de fred

Les baixes temperatures i les precipitacions cobreixen de neu la serra de Tramuntana. Dues carreteres foren tallades i no hi hagué accidents de trànsit

Les importants precipitacions i la davallada de les temperatures que tingueren lloc ahir dematí a Mallorca deixaren la serra de Tramuntana coberta d’una capa de neu. Alguns trams de la xarxa viària mallorquina foren tallats durant poc temps i no es produí cap accident de trànsit. Els ruixats caigueren principalment a la Serra i al nord i el nord-est de l’Illa. La pluja, unida a les baixes temperatures, situaren la cota de neu als 800 metres d’altura, si bé també nevà a sa Pobla. D’horabaixa s’havien recollit 28 litres per metre quadrat a Lluc, 26 a sa Pobla i 25 a Capdepera.

La nevada obligà la Guàrdia Civil de Trànsit a tallar a tota classe de vehicles la carretera que uneix Andratx i Pollença als quilòmetres 43,2 (en sentit descendent) i el 19 (en sentit ascendent), situats entre els termes municipals de Sóller i Escorca. El trànsit fou interromput a les 11.30 hores, però una hora més tard, amb la via ja neta de neu, els vehicles hi pogueren tornar a circular. El mateix passà amb la carretera que va d’Inca a Lluc, tallada al mirador de les Barques en direcció al puig Major i des de la cruïlla de Lluc també en direcció al puig Major.

Sis graus menys

El director del centre meteorològic de Balears, Agustí Jansà, destacà ahir la important davallada de les temperatures a les Illes Balears, que registraren un descens d’aproximadament sis graus. Per exemple, a Portopí hi hagué un màxima de 12,3 graus, i a l’aeroport de Son Sant Joan, 11,7; a la serra d’Alfàbia, 5,7; a Lluc, 7,8; a sa Pobla, 11,1; i a Porreres, 10,7. Respecte a les altres illes, l’aeroport de Menorca (situat entre Maó i Sant Lluís) va recollir una temperatura màxima d’11,4 graus, i el d’Eivissa, a Sant Josep de sa Talaia, 13.

Previsions

Per a avui s’esperen unes temperatures semblants a les d’ahir. L’Agència Estatal de Meteorologia (AEM) ha previst una màxima d’11 graus i una mínima de 8 a Palma; a Lluc hi ha una previsió d’entre 8 i 5 graus; a sa Pobla es preveu unes temperatures màximes d’11 graus, i unes mínimes de 7; i a Porto Colom (Felanitx) s’espera que la màxima no passi d’11 graus i que la mínima se situï en els 8. A Maó s’han previst unes temperatures que oscil·laran entre els 10 i els 6 graus, i a Eivissa entre els 12 i 7 graus.

Pel que fa a les pluges, Jansà va manifestar ahir que s’esperen per avui ruixats moderats i que la cota de neu torni a situar-se, com ahir, als 800 metres d’altura. A més a més, l’AEM preveu que al nord-est de Mallorca bufi vent del nord que passarà de moderat a fort, si bé d’horabaixa tornarà a ésser moderat. A la resta de l’Illa bufarà un vent del nord-est de manera moderada.

D’altra banda, funcionaris de l’Ajuntament de Calvià varen talar ahir a Santa Ponça dos pins centenaris de més de 30 metres d’altura. Uns veïns del carrer de la Madona havien denunciat diverses vegades el perill que aquests arbres suposaven per a les seves cases. Dia nou d’octubre passat el temporal va fer caure un gran pi a la zona, que va provocar nombrosos desperfectes a una casa.

Nou caps de fibló

Aquest dilluns, dia anterior de la nevada, la natura deixà a Mallorca una vegada més un dels seus fenòmens més vistosos: fins a nou caps de fibló foren vists a la badia de Palma. Segons informà el Centre Meteorològic de Balears (CMB), cap d’ells no tocà terra, però. Per ahir hi havia la possibilitat que es formàs qualque cap de fibló petit. Agustí Jansà, director del CMB, no n’esperava cap de potent que arribàs a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xaume, fa mes de 15 anys
Però no deien que el canvi climàtic ens duia cap a un escalfament del planeta?
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente