nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Arriba una pastera amb onze immigrants a Cabrera

Segons les paraules dels immigrants, el seu destí era Almeria i foren desviats del seu rumb per la mala mar

Després d’una llarga temporada en què no se’n tenia notícia, el drama de la immigració clandestina tornà a tocar de prop les Balears. La Guàrdia Civil va interceptar durant el matí d’ahir a l’illa de Cabrera una pastera amb onze immigrants del Marroc, d’Egipte i d’Algèria a bord. El grup estava format exclusivament per homes i no hi havia cap menor ni cap dona entre els seus integrants.

Fonts de la Guàrdia Civil van informar que l’embarcació, que feia de quatre metres d’eslora i amb un motor de 85 cavalls, va ser localitzada a les 09.20 hores a Cabrera de manera casual pel destacament de la Benemèrita que s’encarrega de la vigilància en aquesta zona. Es creu que hauria partit d’algun punt de la costa africana entre el Marroc i Algèria.

En el moment de ser localitzats, els immigrants estaven molt desorientats. Alguns encara eren a dins la pastera i la resta caminava pels voltants, pensant que en realitat havien arribat a Mallorca. Tots es trobaven en bon estat de salut i es pogueren desplaçar sense ajuda, com ho demostra la fotografia de Maria Rosa Reynés.

Segons les paraules dels immigrants, el seu destí era Almeria i foren desviats del seu rumb per la mala mar. En el dia d'avui s'han prosseguit les investigacions i la policia pensa que tots els homes podrien ser algerians

Després de ser retinguts pels agents de la Guàrdia Civil, van ser traslladats durant l’horabaixa en una llanxa fins a Mallorca i, posteriorment, foren lliurats a la Policia Nacional per passar a disposició judicial i iniciar els tràmits per a la seva expulsió, ja que a les Illes no hi ha cap centre d’internament. Tot apunta que seran duits a València o a Barcelona com s’ha fet en ocasions anteriors. La barca amb què viatjaren va arribar al port comercial de Palma un cop entrada la nit. Amb l’embarcació interceptada ahir, ja són dotze les que s’han detectat en aigües i costes de les Balears durant els darrers dos anys.

Tot i la preocupació que han provocat aquests fluxos migratoris entre les autoritats, mai fins ara no s’ha volgut parlar d’una nova ruta d’entrada de la immigració il·legal. Això sí, des de la Delegació del Govern s’ha apostat per incrementar el control i la vigilància de les rutes marítimes, de manera que la nostra comunitat no pugui ser un punt d’accés fàcil per a aquest col·lectiu. Per això, el mes de juny de l’any passat es va presentar el primer radar mòbil de Mallorca per detectar les embaracions dedicades a la immigració il·legal. Poc després n’entrà un altre en funcionament.

Actualment, els radars que funcionen permeten detectar en temps real les barques sospitoses, en faciliten la posició i el rumb a un centre de control que activa "ràpidament" els mitjans necessaris per interceptar-les, ja sigui a la mar o en la seva arribada a port.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Macià, fa mes de 15 anys
Encara no sabeu que aquestes barques dels immigrants no són "pasteres"?
http://bibiloni.cat/blog/?p=256
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente