algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 9.02°
18°

'Amb el català volen nacionalitzar els nins'

El senador autonòmic Joan Huguet defensa que el castellà sigui vehicular a l'ensenyament

Començà el seu discurs en català, de Menorca és clar, però només fou un miratge. Joan Huguet (PP), el senador autonòmic elegit per assentiment al Parlament fa un mes i mig, s'estrenà a la Cambra Alta reclamant que la llengua castellana sigui vehicular a tot l'ensenyament i a les diferents matèries, juntament amb l'altra llengua cooficial. No tingué sort. La seva proposta, que hauria permès estudiar només en castellà als alumnes que han de residir temporalment a la Comunitat, no s'aprovà i ell rebé fortes crítiques de la resta.

En la intervenció de dimecres, Huguet defensà postulats molt semblants als del candidat a la presidència del PP balear, Carlos Delgado. Postulats amb què no combrega l'actual presidenta popular, Rosa Estaràs, i que no ha aplicat mai el seu partit quan ha governat a Balears perquè ni ha canviat la Llei de Normalització Lingüística ni el Decret de Mínims, que fixa el mínim d'ensenyament en català.

Durant el seu discurs, el menorquí reiterà que la immersió lingüística perjudica els nins de llengua materna castellana, que pateixen majors taxes de fracàs escolar que els catalanoparlants i que els de comunitats no bilingües. Fins i tot, segons Huguet, els perjudicaria a l'hora d'aprendre matemàtiques.

«Pels neofonamentalistes de la llengua anomenada pròpia allò important en l'ensenyament (...) és nacionalitzar els nins, i no eludeixen que aquesta és una missió sagrada». La intervenció generà fortes crítiques de socialistes i nacionalistes. L'altre senador autonòmic, Pere Sampol (Bloc), recordà que Huguet defensa tot el contrari a Balears i que la Llei de Normalització s'aprovà sent ell vicepresident.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.