cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 8.33°

Medi Ambient remodelarà el litoral de Portocolom, Can Picafort i l'Illot

Les obres s'iniciaran el novembre després d'anys de protestes i tindran un cost de 13 milions

ANTONI MATEU. Comarca.

La Conselleria de Medi Ambient remodelerà la franja litoral dels nuclis costaners de Portocolom (Felanitx), Can Picafort (Santa Margalida) i l'Illot (Manacor) a partir del mes de novembre, segons informà ahir el mateix conseller Miquel Àngel Grimalt.

Aquestes accions, que s'inclouen dins el pla d'inversions en obra pública per a 2008, tenen un cost de 13 milions d'euros. El seu objectiu és dignificar les tres zones turístiques, després d'anys de desavinences entre institucions, associacions veïnals, col·lectius de comerciants i grups d'ecologistes.

Els projectes dels passeigs de Can Picafort i de l'Illot es troben en la darrera fase de redacció. El de Portocolom, en canvi, està més endarrerit. Tanmateix, però, la Conselleria manté converses amb els tres ajuntaments afectats i encara hi pot haver algunes modificacions.

En el cas de Can Picafort, es donarà continuïtat a la reforma d'una part del passeig marítim que dugué a terme la Demarcació de Costes l'any 2002, quan Jaume Matas era ministre de Medi Ambient.

Ara, el tram del passeig comprès entre els carrers Ran de Mar i Pere d'Alcàntara Penya serà l'objecte de la reforma. L'enrajolat hi serà substituït per un trespol de llambordes i s'hi plantaran arbres autòctons com tamarells, i es canviarà la il·luminació.

El que encara no ha quedat clar és si s'hi habilitarà un carril per a bicicletes. Ara per ara, el tram de carril existent acaba a l'arena de la platja i els ciclistes no tenen més remei que tornar enrere. Sembla, segons informaren fonts de la Conselleria, que els propietaris dels bars s'hi oposen perquè aquest tipus de trànsit molestaria la clientela de les terrasses.

Al municipi de Manacor s'adequarà l'espai entre l'Illot i Cala Morlanda. Es tracta d'una trinxa de roques sobre la qual no s'ha realitzat mai cap intervenció humana. De fet, la plataforma Roques sense ciment fa anys que s'oposa a qualsevol acció que hi comporti allò que popularment s'anomena «passeig marítim». Les obres hi seran mínimes i se centraran, sobretot, en la instal·lació d'un tipus de lluminària baixa que no provocarà contaminació lumínica.

Pel que fa a Portocolom, estan previstes millores al llarg de tot el perímetre del port. S'hi rehabilitarà el paviment i es regeneraran amb espècies autòctones les àrees arbrades. Les barraques on es guarden les barques també seran objecte d'una restauració.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.