algo de nubes
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
14°

I no arribà l'acord 'in extremis' per la privada

Els sindicats mantenen la vaga de professors per demà i dijous en no assolir cap pacte amb Educació

A. ZURIMENDI. Palma.

Prop de 3.100 professors de la xarxa privada estan cridats a la vaga, tant demà, dimecres, com dijous.

Malgrat les quatre hores i mitja de reunió entre sindicalistes, negociadors d'Educació i membres de la patronal, l'acord no va arribar finalment. I és que, ara per ara, els posicionaments semblen molt allunyats. Una breu simplificació: tot és qüestió de 200 euros.

Per una part, l'Administració assegura que no té els doblers necessaris per afrontar aquesta pujada, tot i que sigui el seu desig. «La situació econòmica que el nou Govern va rebre no és d'allò millor», reconegué ahir Miquel Martorell, director de Planificació i Centres.

Els sindicats, conscients d'aquest handicap, accepten que l'augment no arribi als 200 euros i quedi en prop de 140 euros. La contraproposta de l'Administració, a les 9 hores del dematí, passava per començar amb l'esmentat increment salarial el setembre de 2009, un semestre abans del que la setmana passada defensaven. En acabar la reunió, ja oferien aplicar l'augment el juliol. «Tanmateix, és una proposta sense credibilitat, perquè la presentem a les nostres bases», alertà Paulí Aguiló, de l'STEI-i.

Segons dades de la Conselleria, apujar el salari dels docents fins als 140 euros suposaria, en dades globals, una inversió de gairebé 13 milions d'euros. Independentment de la quantia, els sindicats aposten perquè es comenci a aplicar ja. Pel que fa al complement d'antiguitat i formació, segon gran escull de la negociació, l'Administració es compromet a estudiar la seva implantació durant el 2009 i aplicar-la a partir del 2011.

Els sindicats, però, demanaven iradament un calendari que concreti dades per a l'aplicació, més enllà de xerrar d'anys. Miquel Martorell respongué: «És que esperen que implantem una nova bonificació en dos anys, quan no s'ha fet res en 25 anys?». Segons el director de Planificació i Centres, l'Administració no rebutja el complement, homòleg a la carrera professional. «Només demanen temps per estudiar com ho hem de fer», va manifestar.

La proposta sindical és d'equiparar els salaris amb la xarxa pública, almenys al 99,4%. Ara només en cobren el 93%. «Però és inassumible, sinó ens donen més temps!», cridà Martorell.

L'Administració diu que no disposen de més liquidesa econòmica, i per tant, no realitzaran «cap contraoferta» abans de la vaga. I els sindicats creuen que ja han «cedit» massa. D'aquesta manera, demà començarà una vaga amb uns serveis mínims que només afecten l'equip directiu del centre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.