nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Estaràs proposarà que el nou secretari general del PP tingui dedicació exclusiva

José Ramón Bauzà, batle de Marratxí, es descarta per ser el substitut de José M. Rodríguez

Rosa Estaràs proposarà en el congrés autonòmic del PP balear que el nou secretari general tingui dedicació exclusiva al partit i el càrrec sigui incompatible, per exemple, amb el de conseller executiu del Govern o el Consell, com va ser el cas de José María Rodríguez durant la legislatura passada, en la qual era conseller d'Interior de l'Executiu de Jaume Matas.

La presidenta dels populars i candidata a la reelecció explicà que presentarà la proposta perquè sigui debatuda en la ponència del congrés que tractarà sobre els estatuts interns. Assegurà que és un suggeriment que li han fet arribar aquests dies els militants del partit.

«Es tractaria que el secretari general estigués dedicat exclusivament al partit, que fos incompatible amb un càrrec públic de primera línia», explicà Estaràs. Així, deixà oberta la possibilitat que un batle d'un municipi petit o un conseller insular sense cartera sí que pogués compaginar els dos càrrecs. «Serà a la ponència on s'haurà de tractar la proposta de manera concreta», apuntà.

Estaràs avançà en roda de premsa les seves propostes com a candidata per a l'organització i participació interna en el PP balear. Comparegué acompanyada pel batle de Marratxí, José Ramón Bauzà, que formarà part de la nova directiva d'Estaràs i que s'arribà a apuntar com a nou secretari general.

Amb aquest escenari la pregunta va ser inevitable, però Bauzà s'autodescartà com ja havia fet amb anterioritat. «Tenc una responsabilitat en el govern local que m'exigeix dedicació absoluta i no podria complir com a secretari general», digué, refusant la possibilitat de deixar l'Ajuntament de Marratxí, on governa amb majoria absoluta.

Estaràs centrà la seva intervenció a llançar el missatge que es proposa que els prop de 17.000 afiliats «siguin els protagonistes de la refundació del PP balear i el centre de totes les accions del partit abans i després del congrés». Per això es comprometé, entre d'altres iniciatives, que si surt elegida dedicarà un dia complet de la setmana -dijous- a atendre els afiliats i simpatitzants, per als quals també vol obrir una oficina d'atenció permanent i un portal web on puguin fer les seves aportacions sobre les polítiques i programes sectorials del partit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.