algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Palma incomplirà la llei sobre barreres arquitectòniques que expira per maig

L'entitat de Lesionats Medul·lars reclama la figura d'un tècnic que controli l'accessibilitat dels locals

El 21 de maig de 2008 s'exhaureix el termini per haver adaptat tots els edificis públics de les Balears a la Llei de supressió de barreres arquitectòniques, i Palma es troba lluny d'haver facilitat l'entrada en bona part dels edificis públics a la gent amb discapacitats físiques. Ho admeté la tot just nomenada regidora d'Urbanisme, Iolanda Garví, a pesar que les competències en aquesta matèria recauen sobre el Govern autonòmic.

Tot i això, la responsable d'aquest departament recordà que l'Ajuntament ha reservat una partida pressupostària de 2,4 milions d'euros per eliminar les barreres arquitectòniques de la Ciutat i remarcà que gràcies a la integració en el Consell de Gerència d'Urbanisme d'entitats que tracten aquesta problemàtica, l'Ajuntament té més coneixement de les mancances d'accessibilitat que presenten molts de locals. És sobre la base de les denúncies d'aquestes associacions que Cort ha anat fent feina per posar remei a aquests dèficits.

«Els minusvàlids tenim una lluita constant, cada dia, cada dia, i la gent hauria de ser més sensible, més oberta», manifestà Guillem Fullana, portaveu de l'Àrea d'Accessibilitat d'Aspaym, l'Associació de lesionats medul·lars de les Illes Balears. Fullana denuncià que els edificis que menys compleixen aquesta normativa, són precisament els de les administracions i el transport públic, ja que la majoria d'autobusos de l'EMT no disposen de la rampa d'accés per a minusvàlids. Amb referència a les institucions públiques assenyalà, especialment, la Conselleria de Mobilitat i obres públiques perquè no deixa de ser inaudit que aquest departament, que disposa d'un consell assessor, incompleixi aquesta normativa. Fullana també denuncià que molts de locals nous, obligats per llei a estar adaptats per a minusvàlids, siguin inaccessibles a aquest tipus de persones. «Al carrer de Jaume III s'hi han obert 10 locals i 8 tenen uns escalons de 5 a 10 centímetres», remarcà el responsable d'Aspaym.

Durant els tres darrers anys, l'anterior govern no dedicà ni un sol euro a suprimir aquests obstacles de l'arquitectura pública i urbana. El decret sobre barreres arquitectòniques es redactà entre 1999 i 2003 i, posteriorment, el PP no va fer els deures en aquesta matèria durant la darrera legislatura.Per tot això, Garví anuncià que el pròxim 13 de maig Cort organitza la primera jornada d'accessibilitat per analitzar el problema de la gent amb discapacitats i la necessitat de complir la normativa esmentada. Hi assistiran els col·lectius de persones afectades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.