algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

L'Ajuntament revitalitzarà l'empresa pública SAM i ampliarà els seus serveis

Gestionaria una major part de la recaptació de l'ORA i aparcaments

G. MAS. Manacor.

La insostenible situació econòmica en què es troba la Societat Anònima Municipal (SAM) ha provocat un consens entre tots els partits polítics, per revitalitzar l'empresa municipal de serveis. El fet que la SAM aporti gairebé la totalitat dels seus ingressos per mitjà de la recaptació als tres aparcaments del municipi -Jordi Caldentey i plaça de Sant Jaume a Manacor i el de Porto Cristo- i l'ORA ha ocasionat a l'Ajuntament pèrdues de 120.000 euros durant els darrers dos anys, d'un total de vuit exercicis.

El consell d'administració d'ahir es va desenvolupar en el mateix sentit que l'últim ple realitzat dilluns a la nit, en el qual els partits polítics van consensuar millorar la situació econòmica de la SAM i alhora estudiar l'ampliació dels seus serveis. Per això, es posaran sobre la taula diferents propostes per revitalitzar l'empresa municipal. Així, el gerent Rafel Sansó estudiarà un canvi en els horaris d'obertura i tancament dels aparcaments i mesures per fomentar-ne l'ús, mentre que des d'Intervenció de l'Ajuntament es treballarà per tal d'aconseguir que la SAM pugui recuperar l'IVA de les seves facturacions i tenir més ingressos. A més a més, es preveu la redacció d'un nou conveni entre el Consistori i l'empresa municipal sobre manteniment i mecànica dels vehicles en ús.

Per la seva part, Sansó va reconèixer que «el problema és la relació econòmica entre l'Ajuntament i la SAM, que ha de ser aclarida per millorar la burocràcia entre les parts implicades».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.