cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

El Consell aprova després de 13 anys de tràmits la nova normativa urbanística

S'hi han inclòs dues prescripcions amb l'objectiu de garantir l'actual tipologia a Formentor

103452
L'hotel Formentor haurà de conservar la tipologia actual i evitar tot impacte visual.

La Comissió d'Urbanisme del Consell de Mallorca aprovà ahir, després de tretze anys de tramitació, la nova normativa urbanística de Pollença. El text d'adaptació del Pla General d'Ordenació Urbana al Pla d'Ordenació de l'Oferta Turística s'aprovà per unanimitat de tots els grups (UM, PSOE, Bloc i PP), amb prescripcions que garanteixen la conservació de l'actual tipologia a la parcel·la de Formentor, on es projecta la reforma i l'ampliació de l'hotel.

Les prescripcions obliguen a mantenir la tipologia actual de l'hotel i a la inclusió d'un informe d'impacte ambiental en el pla de reforma, dues qüestions que ja havia previst el grup Barceló a l'hora de presentar el projecte.

El projecte d'ampliació i reforma de l'hotel presentat pel grupo Barceló compleix així, aparentment, ambdues prescripcions i per això en principi l'entrada en vigor de la normativa nova no serà cap impediment per a les obres. Tot i així, l'aprovació de l'adaptació del PGOU al POOT dóna un major marge de maniobra a l'Ajuntament, en el cas que es detectassin problemes d'impacte, perquè ara sí que pot exigir que el projecte no devaluï el valor visual i paisatgístic de la península de Formentor.

Amb l'entrada en vigor de la normativa esmentada el grup Barceló tindrà, a més, l'obligació de cedir a la Sala l'aparcament situat devora la platja i que fins ara era de pagament. El batle confirmà ahir que l'Ajuntament encara no ha decidit si l'Empresa Municipal de Serveis (Emser) es farà càrrec de gestionar el pàrquing o si s'optarà per donar-lo en concessió a una empresa privada.

A més, la nova llei resol altres problemes pendents en el municipi, com la cessió de la plaça i l'aparcament de Cala Molins, que ara seran públics.

La tramitació de la normativa urbanística de Pollença ha estat llarga. L'Ajuntament inicià l'adaptació del PGOU de Pollença al POOT l'any 1995, i tres anys després la Comissió Insular d'Urbanisme en suspenia la tramitació a causa de les deficiències detectades. El 2001, en assumir Joan Cerdà (UM) l'àrea d'Urbanisme, el Consistori pollencí començà a refer el text d'aquesta normativa urbanística, que s'aprovà de manera provisional el 2003. Un error de tramitació obligà a efectuar-ne una altra aprovació provisional el 2004.

La tardança en la tramitació del nou marc legal havia permès, entre altres qüestions, que anàs endavant la construcció de pisos a la urbanització situada a la falda de Can Botana, a cala Molins, que partir d'ara serà impossible.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.