cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.98°
11°

El Govern impulsarà i fomentarà el turisme nàutic «sostenible» a les Illes

Medi Ambient i Turisme creen un consorci en el qual inclouran la iniciativa privada

99804
Buils i Grimalt signaren ahir a l'estand de Ports de Balears al Saló Nàutic el conveni de constitució del consorci IB-Blau. | J.LLADÓ.

L'any passat arribaren a les Illes prop de 300.000 turistes nàutics. Una xifra que el conseller de Turisme, Francesc Buils, i el de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, consideren que pot augmentar i consolidar aquest segment dins la indústria turística. Amb l'objectiu de promoure i de fomentar la nàutica constituïren ahir el consorci IB-Blau. «Serem reivindicatius», anunciava Buils, «hi ha necessitats urgents a les Balears que s'han de resoldre -com la demanda d'ampliar el nombre d'amarraments-, encara que també serem respectuosos amb el medi ambient».

Aquesta és la idea dels dos consellers: fomentar un turisme nàutic «sostenible» amb l'entorn, ja que «cap visitant voldrà venir si el litoral no conserva els seus valors naturals», conclogueren. Tanmateix, des del punt de vista econòmic el turisme nàutic és interessant. Els ingressos totals generats l'any passat pujaren a 527 milions d'euros, un 14'5 per cent més que l'exercici anterior. La despesa mitjana d'aquests visitants, d'alt poder adquisitiu, va ser de 146'5 euros per persona i dia, dels quals 119'5 revertiren directament a les Illes, segons dades de Turisme.

D'altra banda, el consorci pretén fomentar la creació de paquets turístics per potenciar les vendes del sector i aconseguir allargar la temporada, fora dels dos mesos d'estiu en els quals els ports estan plens. En aquest sentit, preveu ajudes amb l'objectiu de millorar la comercialització i la promoció d'aquest sector.Dotar el consorci de recursos econòmics i humans és una de les passes a realitzar ara que s'ha constituït. Abans, però, es donarà entrada a la iniciativa privada. «El consorci neix amb la voluntat clara de participació del sector privat», afirmà Buils.

Ambdós consellers recordaren el compromís del Govern de no construir nous ports esportius o fer grans ampliacions durant aquesta legislatura. No obstant això, no descartaren l'execució de remodelacions o reestructuracions d'algunes instal·lacions portuàries amb la construcció de pantalans flotants o de les anomenades marines seques -magatzems d'embarcacions a terra. Fer compatible el desenvolupament de l'activitat nàutica amb la protecció del medi ambient, evitant la contaminació i la degradació del litoral, serà el repte del nou consorci.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.