nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.37°
11°

El 70% de les escoletes ja tenen autorització o n'estan en tràmits

El Govern aprova el decret de requisits amb l'oposició patronal

Avui 239 de les 350 escoletes existents a les Illes, un 70%, ja han estat autoritzades per l'Administració o estan en tràmits per obtenir-ne aquesta autorització, segons assegurà ahir la consellera d'Educació i Cultura, Bàrbara Galmés, durant la presentació del decret aprovat ahir pel Govern per establir els requisits mínims per a l'obertura i regularització d'aquests centres d'Educació Infantil entre 0 i 3 anys.

Galmés subratllà la importància de la nova norma per la problemàtica existent fins fa poc, ja que només hi havia un 23% de centres autoritzats. Conscient de l'oposició de la patronal i d'alguns centres als nous requisits exigits, la consellera llançà «un missatge de tranquil·litat als centres privats» perquè «de cap manera ningú no haurà de tancar». Per això, es comprometé a donar «tota la col·laboració des de l'Administració per donar un servei de qualitat i amb plenes garanties».

El decret estipula, pel que fa al personal, que els centres infantils hauran de tenir un professional per unitat o grup, ja sigui psicopedagògic, tècnic de grau superior o especialista en Educació Infantil, com també un més per cada tres unitats. D'aquesta manera, s'obliga que la persona responsable de cada aula tingui titulació. Els centres tindran quatre anys perquè el seu personal compleixi aquests requisits -la Conselleria habilitarà cursos per aconseguir les acreditacions-, mentre que per als requisits per adaptar les instal·lacions hi haurà un termini de sis anys.

L'aprovació del decret rebé ahir mateix la resposta de la presidenta de la Federació d'Escoles Infantils de la Petita i Mitjana Empresa de Balears (FEI-PIMEB). Francesca Picornell declarà a l'agència EFE que els requisits establerts pel decret fan «inviable sustentar econòmicament les escoletes», perquè per poder complir les condicions de superfície de ràtio d'alumnes els centres «hauran d'acomiadar personal i pujar els preus». Picornell criticà que la Conselleria d'Educació i Cultura «no hagi respost a les al·legacions que hem presentat respecte a això».

Per la seva banda la consellera Galmés destacà que «posam fi a 18 anys d'immobilisme» per reconèixer la tasca d'un sector educatiu que, «sense ser obligatori, és fonamental». Admeté que els nous requisits poden crear «polèmica i inquietuds», però apunta la necessitat d'emprendre un procés de regularització amb «un model pioner a tot l'Estat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.