nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Queda en llibertat l'acusat de fer desaparèixer Margalida Bestard

La jutgessa no troba proves sòlides que impliquin Antonio S.O. amb els fets

87028
Antonio S.O. a la sortida ahir dels jutjats.

Després de passar 72 hores reclòs als calabossos de la Guàrdia Civil, Antonio S.O., el principal sospitós de la desaparició de Margalida Bestard, fou posat ahir dematí a disposició judicial. Després de comparèixer davant la jutgessa del jutjat d'instrucció número 11 de Palma, que es trobava en funcions de guàrdia, Antonio va quedar en llibertat provisional, amb l'obligació de presentar-se als jutjats cada quinze dies.

En la seva declaració, el detingut va dir que no té res a veure amb la desaparició de la dona de 73 anys, de qui no es tenen notícies des del passat 10 d'octubre de 2007. Antonio S.O., de 63 anys, fou conduït als jutjats de via Alemanya per part de la Guàrdia Civil a les vuit i mitja del dematí, encara que no va comparèixer davant la jutgessa fins a les 13.45 hores, ja que primer va prendre declaració a una desena de detinguts més que s'havien posat a disposició judicial per altres delictes.

Antonio S.O. va estar acompanyat pel seu advocat Carlos Portalo i, en aquesta ocasió, no es va negar a declarar, encara que va reiterar que no té cap relació amb la desaparició de Margalida Bestard. El seu interrogatori va durar prop de 45 minuts. Després, l'advocat defensor va sol·licitar que quedàs lliure, el fiscal no va demanar presó i la jutgessa va acordar la seva posada en llibertat provisional. Instants després de les 15.00 hores, Antonio abandonava els jutjats de via Alemanya, bastant sencer, encara que amb cara de cansament i una bossa de plàstic a la seva mà esquerra amb les seves pertinences dins. Nombrosos periodistes esperaven Antonio a la sortida del jutjat, encara que aquest es va negar a efectuar cap tipus de gest ni declaració.

El seu advocat Carlos Portalo va indicar que «el cas està sota secret de sumari i no puc dir res, però he d'arribar a la conclusió, com ho poden fer vostès, que no hi ha indicis o proves sòlides sobre la seva culpabilitat perquè ha quedat en llibertat». Portalo va agregar que «no s'ha adoptat cap mesura, llevat que Antonio ha de presentar-se en els jutjats els dies 1 i 15 de cada mes i està pendent de resultats de la investigació». El cas de la desaparició de la veïna de Pòrtol està a les mans del jutjat d'instrucció número 12 de Palma. El fill i la filla de Margalida Bestard, les seves respectives parelles, altres familiars i l'advocat de la família també van ser presents als jutjats atents a tots els moviments entorn de la declaració d'Antonio S.O. La seva posada en llibertat va caure evidentment com una gerra d'aigua freda entre els familiars.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.