algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 6.86°

«Els sindicats hem de ser lliures i no dependre de subvencions»

USO, CGT i CNT alcen la veu contra les centrals majoritàries

Davant el «retrocés dels drets laborals» que pateixen els treballadors en el segle XXI, el portaveu de la CGT, Josep Juárez, considerà que hi ha d'haver un replantejament de la feina dels sindicats com a eina per aturar aquesta situació. «Sindicalisme horitzontal. Les centrals no han de rebre subvencions. Hem de ser lliures», afirmà Juárez -cal recordar que la CGT no rep doblers públics.Els sindicats minoritaris a les Illes, CGT, USO i CNT, pràcticament no incrementaren el nombre de participants en les seves respectives manifestacions, però sí alçaren la veu per criticar l'actitud de CCOO i UGT i alguns dels conflictes entre treballadors i empreses als quals donen suport.

El secretari general d'USO, David Díaz, assegurà que «la unitat sindical es fa al caliu de les subvencions i no és real». I denuncià que tot i tenir el 10 per cent de representació sindical a les Illes no reben subvencions i «se'ls discrimina». A més, demanà que el Govern balear aturi el «xantatge» que li fan CCOO i UGT per evitar que ells pugin participar en la concertació social. «Antich vol diàleg, però no ens vol escoltar a nosaltres», denuncià. D'altra banda, Juárez alertava de la «realitat molt preocupant» que viuen les Illes Balears i l'Estat espanyol, amb augments en la sinistralitat laboral, prop de 19 milions de persones que perceben menys de 1.000 euros o una pèrdua de poder adquisitiu del 4 per cent. Així mateix portaren adhesius recordant el conflicte encara vigent dels treballadors de l'empresa Remolcanosa amb la direcció de la companyia.

Per part seva, la CNT denunciava l'acomiadament de Laura Díaz per part de la productora de televisió Salom -que treballa per IB3- per exercir la seva representació sindical. La confederació feia una crida als treballadors amb el lema «No et lamentis, organitza't».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.