algo de nubes
  • Màx: 11.84°
  • Mín: 7.77°
12°

Un testimoni involucra Bartomeu Vicens en el cas Pla Territorial

Joan Llull declarà que l'exconseller l'informà de canvis urbanístics

P.C. Palma.

Un dels testimonis que han declarat davant la Guàrdia Civil i el jutge d'instrucció del cas Pla Territorial de Mallorca, Joan Llull Ribas, propietari amb la seva família de 17.000 metres quadrats al costat del complex Bellevue, a Alcúdia, hi ha involucrat de ple el portaveu d'Unió Mallorquina i exconseller insular d'Urbanisme, Bartomeu Vicens.

Segons Llull, s'assabentà el 2003 que els seus terrenys (AS16) «sortirien de la moratòria», és a dir, que podien passar a ser edificables, per un comentari que li transmeté Vicens en el sentit que el Consell de Mallorca renunciaria a continuar pledejant amb la seva empresa (Montañamar). El dirigent d'UM li comunicà que 'possiblement' guanyaria el plet i que per tant la AS16 «sortiria de la moratòria».

Immediatament després d'aquesta conversa, segons relatà Llull al jutge, es posà en contacte amb els principals promotors de l'Illa, com Vicenç Grande, de Drac, Fast Ferrero, del Grup Fer, i Mateu Sastre, de Son Dameto, per oferir-los els terrenys.L'acord final l'assolí amb Mateu Sastre després de fixar el preu de venda en 6 milions d'euros, 2 menys que el que s'havia acordat inicialment. Vint dies més tard, aquests terrenys (AS16) foren inclosos en una Àrea de Reconversió Territorial (ART).

En l'escriptura, Llull féu constar de manera expressa que els terrenys que venia a la promotora Son Dameto estaven desclassificats, és a dir, que no eren urbanitzables, i a més negà de manera terminant que els adquirents dels terrenys li fessin alguna referència a les ART i al Pla Territorial.Tomeu Vicens és imputat en el cas Pla Territorial de Mallorca al costat de l'exconseller de Medi Ambient del Govern de Jaume Matas Jaume Font, els germans Mateu i Cristòfol Sastre (Ibercon) i Vicenç Grande, (Grup Drac) per les presumptes plusvàlues milionàries que es generaren amb les ART. Els presumptes delictes que imputa la Fiscalia Anticorrupció a Vicens són els d'informació privilegiada, tràfic d'influències i prevaricació.

Joan Llull confirmà davant el jutge, així mateix, que l'única persona que havia cobrat una comissió per la venda dels seus terrenys a Son Dameto fou Cristina Arroyo, cunyada de l'exbanquer Mario Conde, que cobrà entre 7 i 8 milions de pessetes per actuar de mitjancera en l'operació. El testimoni negà que hagués dit a Mateu Sastre que la AS16 seria inclosa en una ART del Pla Territorial de Mallorca. Va subratllar que si hagués conegut aquesta circumstància, sens dubte no li hauria rebaixat el preu de 8 a 6 milions d'euros.Llull també negà que algun polític del Consell de Mallorca l'hagués advertit sobre la possibilitat d'incloure els seus terrenys en les ART o en el Pla Territorial. El propietari relatà que el responsable de Son Dameto havia d'abonar els 6 milions d'euros en tres anys, però que al final es reduí aquell termini a tan sols un, el venciment del qual es registrà el 2005.

Afegí que quan es desplaçaren a la notaria coincidiren amb Vicenç Grande i vuit o nou persones més. Llavors ja sabia, per comentaris llegits en la premsa, que la compra o el pagament dels seus terrenys estava relacionat d'alguna manera amb uns terrenys als Creuers, a Marratxí. El testimoni també declarà davant del magistrat instructor que, poc abans de rebre el darrer pagament dels sis milions d'euros, Vicenç Grande li digué per telèfon que els seus terrenys els li hauria d'haver venut a ell. Llull, així mateix, es ratificà davant del jutge, el febrer, d'unes declaracions anteriors que havia realitzat el mes de desembre a la Comandància General de la Guàrdia Civil a Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.