algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
26°

«No volem que Biniamar acabi sent només un poble dormitori»

Miquel Àngel Reus és el president de l'associació local Es Macs

FRANCESC GOST. Biniamar.

Miquel Àngel Reus (Biniamar, 1984) és electricista de professió i ha participat en diversos moviments associatius juvenils, inclosos el del grup Es pentjats, de Lloseta, dedicat al muntanyisme i a l'escalada. Actualment presideix l'associació Es Macs, una entitat que, si bé fa poc temps que està en actiu, ja ha posat en marxa iniciatives orientades a dinamitzar la vida social d'aquest petit poble de la serra de Tramuntana.

-L'associació Es Macs acaba de presentar-se formalment en societat...

-Efectivament, el passat dia 12 d'abril vàrem organitzar una gran festa que, en certa manera, era la nostra presentació pública com a associació; una festa molt participativa -hi assitiren devers 800 persones- i en la qual, a més de celebrar l'assemblea per als nostres 121 socis, hi hagué tallers de contacontes i carasses, revetles amb actuacions musicals i l'espectacle Pandemonium. Va ser una manera festiva de donar a conèixer l'associació, tant a Biniamar com a la resta de la comarca.

-Què és exactament Es Macs?

-És una associació sense ànim de lucre, apolítica, oberta a tothom i integrada per gent de totes les edats i condicions socials, que creu que a Biniamar hi ha un dèficit important d'espais destinats a l'oci i a les relacions socials i que, d'altra banda, pensa que és necessari recuperar un esperit de poble que s'ha anat perdent. L'entitat sorgeix inicialment d'un grup de joves -a finals de l'estiu del 2007-, però a poc a poc ha anat incorporant persones de mitjana edat i fins i tot gent gran, que comparteix la idea que Biniamar necessita revitalitzar la seva vida social.

-Un poble petit no ha de ser, per força, un poble mort?

-Nosaltres pensam que no. És cert que hi ha hagut èpoques en què Biniamar era un poble molt actiu, i en canvi ara va camí de convertir-se en un poble dormitori, i entenem que és una pena. De fet, fins ara només hi havia una associació de gent gran -que ha fet una gran feina- però moltes altres persones no tenien manera de participar dins la vida del poble. Ara, la gent que no es coneixia, que no tenia manera de relacionar-se, comença a trobar en l'associació un element d'unió i partipació.

- Quins són els projectes més importants que teniu?

-Fins ara hem basat la nostra activitat en el foment de l'excursionisme de muntanya, hem participat en el carnaval i hem organitzat una recollida de cartes amb motiu de l'arribada dels Reis Mags. A curt termini volem muntar un grup de teatre i també ens agradaria col·laborar de manera més directa en les festes del poble, amb vista a les qual estam madurant un projecte molt ambiciós però que encara és una mica verd. De totes maneres, serem molt receptius amb les idees que la mateixa gent de Biniamar ens faci arribar. Volem anar a poc a poc, fer les coses bé i sobretot aprofitar l'empenta que ha demostrar el poble a l'hora de donar suport a l'associació.

-De quines ajudes disposau per dur endavant la vostra tasca?

-Des del primer moment hem tingut al nostre costat l'associació de Mancor Arrels de la Vall i, a títol individual, hem de destacar sobretot la tasca feta per Baltasar Jofre i Margalida Alba, sense oblidar l'Ajuntament de Selva, que ens ha animat a continuar endavant. Però, per damunt de tot, pens que és a la tota gent de Biniamar, en el seu conjunt, a les seves empreses i particulars, a qui hem de donar les gràcies per la seva acceptació i la seva confiança, que no volem defraudar.

-Com veis el futur de Biniamar?

-És un poble amb moltes ganes de fer poble, de conservar una forma de relacionar-se la gent que pensam que s'ha de mantenir, i nosaltres volem contribuir a fer-ho possible.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.