Poc després de les onze del matí, dos autocars i alguns cotxes particulars partiren des de Muro cap a la finca de Son Bosc, on es vol construir un camp de golf, per conèixer de primera mà els terrenys. Els acompanyaven els naturalistes Biel Payeras i Pere Vicens, i l'ornitòleg del GOB, Rafel Mas, qui assegurà que «la construcció del golf a Son Bosc pot tenir repercussions nefastes en el parc natural de l'Albufera, on l'aigua es pot salinitzar».
En aquest aspecte, Mas va explicar que «el projecte preveu que els terrenys del golf es reguin amb aigua de la depuradora, però en molts casos l'aigua depurada no és de qualitat i s'acaba utilitzant aigua bona, cosa que repercutirà al parc natural».
D'altra banda, l'ornitòleg del GOB també alertà de la utilització d'«insecticides i pesticides pel manteniment de la infraestructura que també tindrà una mala repercussió en l'hàbitat de l'Albufera».
L'objectiu de l'excursió d'ahir a Son Bosc era conèixer la tipologia de la finca i explicar les diferents espècies que hi viuen. Rafel Mas informà que «es tracta d'una zona natural amb molt d'interès botànic a causa de la presència de les orquídies de prat que, a Mallorca, només es troben a Son Bosc i aquesta població suposa una tercera part de la població mundial».
A més, l'ornitòleg es referí a la gran quantitat d'insectes i les més de 150 espècies d'aus que acudeixen a Son Bosc durant l'estació d'estiu per nidificar o cercar aliment «com és el cas dels falcons marins».
La visita guiada pels terrenys on és prevista la construcció del golf va durar tot el matí.